Νέο πλαίσιο για τις άδειες καταλληλότητας στα γήπεδα

 Πιο ελαστική ως προς τα όσα απαιτεί, ταυτόχρονα όμως και πιο αυστηρή σε σχέση με τις χρονικές προθεσμίες που θέτει, είναι η νέα διαδικασία έκδοσης αδειών καταλληλότητας των αθλητικών, έτσι όπως ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Η αρμοδιότητα για την έκδοση των αδειών περνάει στους Δήμους, ενώ οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ένα γήπεδο για να αδειοδοτηθεί, διαφέρουν ανά κατηγορία πρωταθλήματος. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΠΣΔ:  

«Η ΕΠΣ Δωδεκανήσου απευθυνόμενη στους Δήμους του Νομού Δωδεκανήσου με επιστολή της (Αρ. Πρωτ.: 798/23.06.2017) ενημέρωσε ότι κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων  στις 21 Ιουνίου 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφίσθηκε σήμερα 23 Ιουνίου 2017,  η νέα διαδικασία για την έκδοση άδειας καταλληλότητας των γηπέδων, η οποία δίνει την αρμοδιότητα στους οικείους Δήμους για την έκδοση των αδειών.

Αναφέρεται στα πρόστιμα και τις κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες των οποίων τα γήπεδα δεν διαθέτουν άδεια καταλληλότητας. Επίσης, αναφέρεται ρητά η προθεσμία των δύο μηνών για την κατηγοριοποίηση των γηπέδων.»