Ολοκληρώθηκαν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στη Λίνδο με μεγάλη επιτυχία

Ολοκληρώθηκαν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις  στη Λίνδο με μεγάλη επιτυχία

Ολοκληρώθηκαν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στη Λίνδο με μεγάλη επιτυχία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

Με την παρουσία τουριστών από όλη την Νότια Ρόδο αλλά και Ροδιτών που ήρθαν για τις εκδηλώσεις, την περασμένη Κυριακή, απο νωρίς το απόγευμα η Λίνδος ήταν κατάμεστη από κόσμο σε όλον τον οικισμό για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων με κεντρικούς φορείς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόστολος Παύλος» και τον Σύλλογο Γυναικών η «Λινδία Αθηνά».

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική, μαζί με τον οργανισμό πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Ροδίων. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση της ΕΡΤ και η Ραδιοφωνία ΕΡΤ Δωδεκανήσου που φιλοξενησε με σποτ και συνεντεύξεις την καθιερωμένη εκδήλωση των φορέων της Λίνδου.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν του Βασίλη Κατερινόπουλου και η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την τηλεοπτική παρουσιάστρια, Δέσποινα Συμεωνίδου ενώ η παρουσίαση μεταφραζόταν απο την Αικατερίνη Κολιάη.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ενώ απο τον Δήμο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου συνοδευόμενος απο την κόρη του Ελένη Διακοσταματίου όπως και ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Στέφανος Κυριαζής οι οποίοι μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γεώργιο Ελευθερίου χαιρέτησαν τις εκδηλώσεις και εξέφρασαν κολακευτικά λόγια για την διοργάνωση και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Mαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας τις εκδηλώσεις χαιρέτησαν και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Απόστολος Παύλος» Νικόλαος Ελευθερίου ενώ από τον Σύλλογο Γυναικών η Ευφροσύνη Αποστολά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως η Μαίρη Καμπουροπούλου Ακαδημαικός και Εικαστικός με πολύ πλούσια καλλιτεχνική συλλογή, καθώς μέρος της θεματολογίας των έργων της αποτελεί η αγαπημένη της Λίνδος.

Σε δηλώσεις της για την τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε οτι η πολυπολιτισμικότητα της Λίνδου έχει βαθιές ρίζες τόσο στο χρόνο όσο και στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που είναι η Λαογραφία και η παράδοση για αυτόν το λόγο σε μια επόμενη διοργάνωση που συζητείται, η κυρία Καμπουροπούλου θα συμβάλλει στα δρώμενα διότι ο καλλιτέχνης πρέπει να προσφέρει απλόχερα γνώση φαντασία και δημιουργικότητα όπως το ταλέντο που του χάρισε απλόχερα ο Δημιουργός.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Οι θεατές απόλαυσαν τα ηλεκτρονικά βιολιά, τις χορογραφίες τη μουσική και το τραγούδι με την μικρή συμμετοχή του τενόρου Μasis Arakelian που τον συνόδευσαν στο πιάνο οι ταλαντούχες Μακίνα Μακέστα και Βίβιαν Αποστόλου καταξιωμένες στο μουσικό στερέωμα της Ρόδου, οπως και η Άννα Σοροκίνα με την βιόλα.

Επίσης η ομάδα των ακροβατικών εναέριων εμφανίσεων είχε μια εκπληκτική παρουσία στην βραδιά αυτή μαζί με τον Βενετσιανικο γάμο και τις εκπληκτικές υπέροχες ενδυμασίες που ήρθαν ειδικά στην Ρόδο για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Πλήθος κόσμου έμεινε ως αργά το βραδυ και φυσικά όλοι γεύτηκαν τις παραδοσιακές υπέροχες Λινδιακές γεύσεις σε διαφορες συνταγές.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Βασίλης Κατερινόπουλος δήλωσε πως οι εκδηλώσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τουριστική πορεία του τόπου μας και αποτελούν σημαντικό κίνητρο για κάθε τουρίστα που έρχεται στην Ελλάδα η οποία είναι ο σπουδαιότερος προορισμός στη Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του ο κ Κατερινόπουλος υπογράμμισε « θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ξενοδόχους της περιοχής τον κύριο και την κυρία Καμπουροπούλου για την φιλοξενία των καλλιτεχνών όπως και την δική μου φιλοξενια στο υπέροχο Aqua Grand στολιδι της τουριστικής μας Βιομηχανίας για ολη την Μεσόγειο, οπως επίσης τον φίλο και καλό επιχειρηματία Σταύρο Μήτση για την φιλοξενία στο Lindos Memories του τηλεοπτικού συνεργείου οπως επίσης και την κυρία Χατζηλαζάρου των Hotels collection για την φιλοξενία των fortissimo.

Επίσης τον τουριστικό επιχειρηματία κ. Σάββα Παπαγεωργίου για τη μεταφορά των καλλιτεχνων και τον κύριο Τσαμπίκο Χατζηδιάκο για την διάθεση αυτοκινητου της Drive rent a car Ρόδου για τις ανάγκες του τηλεοπτικού συνεργείου».

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο