«Έφυγε» ο καθηγητής Νικήτας Χατζηκωνσταντίνου

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός εκπαιδευτικός Νικήτας Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατο.

Η είδηση του χαμού του αγαπημένου «δάσκαλου» όπως συνήθισαν να τον αποκαλούν οι μαθητές που μορφώθηκαν στα χέρια του, βύθισε στο πένθος και στη θλίψη την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του!

Ο Νικήτας Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1945 και ήταν γιος ράφτη. Μεγάλωσε στην οδό Δενδρινού εκεί όπου έμενε με τους γονείς του και φοίτησε στο Βενετόκλειο από όπου και πήρε τις βάσεις που χρειαζόταν για να δώσει εξετάσεις και τελικά να πετύχει την εισαγωγή του στο Φυσικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

 

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο Νικήτας Χατζηκωνταντίνου επέστρεψε στη Ρόδο και από το 1971 έως και λίγους μήνες πριν το τέλος της ζωής του, έκανε αυτό που τόσο αγαπούσε … δίδασκε!

Τρεις γενιές επιστημόνων «μεγάλωσε» ο δάσκαλος και όλες με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι.

Αγαπούσε όλους τους μαθητές του και δεν ξεχώρισε ποτέ κανέναν! Ήθελε όλοι να πάρουν τα «εφόδια» για να προχωρήσουν στη ζωή τους, να πάνε μπροστά, ήθελε να τους μορφώσει. Και τα κατάφερε!

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 4.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο και η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον σύλλογο «Φλόγα».