Δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους της Τήλου και της Νισύρου

Δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους της Τήλου και της Νισύρου

Δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους της Τήλου και της Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Την Τήλο και τη Νίσυρο θα επισκεφθεί η ομάδα εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 6-7 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο της Τήλου (Λιβάδια) και το Σάββατο και την Κυριακή 8-9 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο της Νισύρου (Μανδράκι).

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από 26 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 34 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν, περιλαμβάνουν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

Η αποστολή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ «Ταξιδεύουμε για την Υγεία». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 με στόχο την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει Κέντρα Υγείας ή Ιατρεία στις περιοχές αυτές με ιατρικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 6 εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί και Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος), έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 8.000 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 31.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"