Μήνυση κατά του Άγγλου θα καταθέσει το νοσοκομείο

Μήνυση κατά του Άγγλου θα καταθέσει το νοσοκομείο

Μήνυση κατά του Άγγλου θα καταθέσει το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2442 ΦΟΡΕΣ

Για τα όσα κατήγγειλε σε ότι αφορά τις συνθήκες νοσηλείας

Νομικά πρόκειται να κινηθεί το νοσοκομείο Ρόδου, σε βάρος Άγγλου που νοσηλεύτηκε και ο οποίος προέβη σε σειρά καταγγελιών, οι οποίες πήραν ανάλογη δημοσιότητα.

Το νοσοκομείο Ρόδου, κάνει σαφές ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ειδικότερα σε απάντηση των καταγγελιών, με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ρόδου, κάνει γνωστό τα εξής:

«Ο ασθενής Stephen Moss εισήχθη στην Ορθοπεδική κλινική του Γ. Ν. Ρόδου στις 21.6.2017 μετά από αναφερόμενη πτώση, αφού έλαβαν χώρα όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να καθορισθεί η ενδεδειγμένη θεραπεία του.

Στις 27.06.2017 η οικογένεια του ασθενούς υπέβαλε αίτημα σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, ζητώντας τη μεταφορά του στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί η χειρουργική επέμβαση, η δε απάντηση της εταιρείας ήταν απορριπτική.

Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στις 30.06.2017, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σύμφωνα με τους ιατρούς ήταν απολύτως επιτυχής.
Το νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην νευροχειρουργική κλινική.

Το διαιτολόγιο του ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και ασφαλώς και δεν διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς.
Άλλωστε, οι υπηρεσίες σίτισης του Γ.Ν. Ρόδου τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και άριστης αξιολόγησης από το σύνολο των μέχρι σήμερα νοσηλευομένων.

Όσον αφορά τα θέματα υγιεινής που επικαλείται στις δηλώσεις του ο ασθενής, παρόλη τη χαμηλού βαθμού συνεργασία που επέδειξε ως προς τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ανυπόστατα καθώς η κύρια μέριμνα όλων των εργαζομένων είναι η διαρκής διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας όλων των νοσηλευομένων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και η Διοίκηση αυτού καταβάλλουν καθημερινά κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η καθολική και ισότιμη πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Καθώς οι δηλώσεις του Stephen Moss αλλοιώνουν το έργο που επιτελείται ως απόρροια της αδιάλειπτης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού προσωπικού, η Διοίκηση επιφυλάσσεται όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου (έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου) αλλά κυρίως για να μην επιτρέψει σε κανένα να μειώνει την προσπάθεια αυτή.

Εκ μέρους της Διοίκησης, του Ιατρικού Προσωπικού και του συνόλου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
Ρόδος, 10.07.2017».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Θα κινηθούμε εναντίον του, διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση, διότι μεγάλη ήταν και η δυσφήμηση που έκανε τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για τον τόπο», δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου η διοικήτρια κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

Για προσπάθεια διεκδίκησης αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρία, μέσα από τη δυσφήμηση του Νοσοκομείου, έκανε λόγο στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Μιχάλης Σοκορέλος.

«Η ασφαλιστική του εταιρία, είπε, λόγω του υψηλού κόστους, τόσο της μεταφοράς του από τη Ρόδο στην Αγγλία, όσο και της επέμβασης, αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει, ζητώντας από εμάς να το κάνουμε.

Και το κάναμε, παρ’ ότι ήταν μια δύσκολη επέμβαση, δωρεάν».
Σημειώνεται ότι η μεταφορά του ασθενή από τη Ρόδο στην Αγγλία θα κόστιζε περί τις 50.000 ευρώ, ενώ η επέμβαση πολλές χιλιάδες λίρες.
«Ευτυχώς που βρέθηκε η Ελλάδα και τον χειρούργησε δωρεάν, υποστήριξε, κάτι που δεν έκαναν οι συμπατριώτες του».

Ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής, ανέφερε ότι πριν την επέμβαση, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά, διότι όλες οι κακώσεις της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, δημιουργούν πάρεση (παροδική παράλυση) του εντέρου.
«Μέχρι να βεβαιωθούμε, τόνισε, ότι τα έντερα έχουν επανέλθει, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά».

Πρόσθεσε ότι ο Βρετανός ήταν διεγερτικός, λόγω πιθανού χρόνιου προβλήματος αλκοολισμού και καθόλου συνεργάσιμος.
«Έβριζε συνεχώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες και έβγαζε συνεχώς τον καθετήρα» .

Ο νευρολόγος κ. Γιάννης Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ότι στον ασθενή χορηγείτο αγωγή για πιθανή πρόληψη στερητικού συνδρόμου, λόγω της αναφερόμενης κατάχρησης αλκοόλ σε καθημερινή βάση.
Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μακρής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι η επέμβαση λόγω της φύσεώς της (νωτιαίο μυελό) ήταν υψηλού ρίσκου και ο ασθενής ήταν υπό αντιπηκτική αγωγή.

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο 60χρονος περπάτησε από τη δεύτερη μέρα. Όσα ισχυρίζεται είναι εκ του πονηρού».
Ο Επιμελητής Α΄ της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νίκος Άντερσεν, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία του Βρετανού, του δήλωσαν ότι δεν τον καλύπτουν και να χειρουργηθεί στη Ρόδο.

«Μάλιστα μου ανέφεραν, είπε, ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάταξη (16η) στις παροχές υγείας από την Αγγλία (18η) και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα η επέμβαση να γίνει εδώ».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα