Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1600 ΦΟΡΕΣ

Από το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ

Με διάχυτο τον προβληματισμό εγκρίθηκε χθες, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια, το Δήμο και την Επιχείρηση για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

Η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού δεν την ψήφισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο με την αιτιολογία ότι τη διαχείριση του φράγματος θα έπρεπε να έχει η ΔΕΥΑΡ.

Την παραπάνω θέση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασαν και κάποια μέλη της Διοίκησης που όμως ψήφισαν τη σύναψη της σύμβασης μπροστά στο κατεπείγον της κατάστασης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα ως προς τι θα κληθεί να κάνει η ΔΕΥΑΡ στην πράξη ενώ εκφράστηκε ένας προβληματισμός για το κόστος αλλά και το βάρος που επωμίζεται. Τα κυριότερα θέματα που φαίνεται να απασχολούν τη ΔΕΥΑΡ ως προς αυτό είναι το κόστος του ρεύματος, η συντήρηση του αγωγού και των αντλιοστασίων αλλά και αν υπάρχει δυνατότητα να πάρουν νερό όλες οι δημοτικές ενότητες στην πορεία του αγωγού.

Σημειώνεται ότι η προγραμματική σύμβαση επρόκειτο να εγκριθεί στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει να υπογραφεί για να σταλεί και αυτή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την οριστική έγκριση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Συνεδριάζει σήμερα το πρωί εκτάκτως η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει θέματα που αφορούν τη σύμβαση του έργου για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά και την διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της περιφέρειας στην έκθεση του Λονδίνου.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη αναφέρει τα εξής:
“Σας καλούμε στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, {α) λόγω του κατεπείγοντος του 1ου θέματος ως προς την ανάγκη ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης, ποσού που αφορά τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του έργου: «Ύδρευση Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά», β) λόγω του κατεπείγοντος του 2ου θέματος ως προς την ανάγκη της διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση WTM 2017 στο Λονδίνο και γ) λόγω του κατεπείγοντος του 3ου θέματος ως προς την ανάγκη συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2017 στο Λονδίνο που θα πραγματοποιηθεί, ημέρα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης έργου της Περιφερειακής Ενότητας ∆ωδεκανήσου.
2. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση WTM 2017 στο Λονδίνο.
3. Έγκριση δαπάνης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2017 στο Λονδίνο”.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη