Στις 17 Σεπτεμβρίου η σέντρα στη Γ΄Εθνική

Στις 17 Σεπτεμβρίου η σέντρα στη Γ΄Εθνική

Στις 17 Σεπτεμβρίου η σέντρα στη Γ΄Εθνική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 141 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρουν τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης που εξέδωσε χθες η ΕΠΟ

Εκδόθηκε χθες από την ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία εστάλη σε όλα τα σωματεία της δύναμης της, που θα παίξουν φέτος σε αυτή την Κατηγορία.

Στα σημαντικότερα σημεία της η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής αναφέρει:

-Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να κατατεθούν στην Ομοσπονδία μέχρι την Δευτέρα 14 Αυγούστου.

-Το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ορίσθηκε για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

-Οι ομάδες όλες του πρωταθλήματος πρέπει να έχουν στον πάγκο τους προπονητή με δίπλωμα UEFA B¨

-Στις ομάδες τώρα της Γ΄ Εθνικής, θα αγωνίζονται 7 ποδοσφαιριστές που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, 4 ποδοσφαιριστές που δεν δικαιούνται να παίζουν στις εθνικές μας ομάδες και 5 παίκτες ηλικίας 33 ετών . Η ΕΠΟ καθόρισε γι αυτό το πρωτάθλημα ως ημερομηνία γέννησης των παικτών την 1-1-1985

-Οι ομάδες θα πρέπει επίσης για να μπορούν να συμμετάσχουν στην Γ΄Εθνική, να έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΔ όπου ανήκουν . Η Ένωση με την σειρά της, είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στη Β΄ Εθνική από αυτό το πρωτάθλημα ανεβαίνουν οι τέσσερις ομάδες, οι δυο πρώτες του κάθε Ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί μετά την κανονική διάρκεια της περιόδου.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Ο αριθμός των ομάδων που θα παραμείνουν στην Κατηγορία από κάθε όμιλο θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ και θα είναι φυσικά ανάλογος με τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων

ΑΝΟΔΟΣ

Στη Γ΄ Εθνική τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα ανεβούν οι 53 πρωταθλήτριες των Ενώσεων, αλλά και οι 3 δευτεραθλήτριες των πρωταθλημάτων των ιδρυτικών Ενώσεων

Ιδιαίτερα σημαντικό πάντως, είναι και το παρακάτω κομμάτι της προκήρυξης που αφορά τον προβιβασμό στην Football League

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2018 - 2019 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) Ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των τεσσάρων (4) Ομάδων ο καθένας ως εξής:
Ο ένας Όμιλος θα απαρτίζεται από τις πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου των 1ου,2ου,3ου και 4ου Ομίλων και ο άλλος Όμιλος αντίστοιχα από τις πρώτες Ομάδες των 5ου,6ου,7ου και 8ου Ομίλων.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός - εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

δ. Οι δύο πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 - 2019.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή