Αναβλήθηκε η εξέταση της προσφυγής για τον υποσταθμό

Αναβλήθηκε η εξέταση της  προσφυγής για τον υποσταθμό

Αναβλήθηκε η εξέταση της προσφυγής για τον υποσταθμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 625 ΦΟΡΕΣ

Αφορούσε την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε από την Πολεοδομία του δήμου

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες εξέταση της προσφυγής του ΑΠΟΠΕΣ κατά της οικοδομικής άδειας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου για το κτίριο που ετοιμάζει η ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και που ως γνωστόν οι κάτοικοι αντιδρούν σε ενδεχόμενη λειτουργία του υποσταθμού εκεί, γι’ αυτό και χθες έκαναν λόγο για «νομικά τερτίπια» και παρελκυστική τακτική από πλευράς της ΔΕΔΔΗΕ.

Στις 9:30 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η εξέταση της προσφυγής από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Ρόδο και δίπλα από το ταχυδρομείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΑΠΟΠΕΣ οι οποίοι είχαν αναρτήσει και πανό.
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία τους είχε ανέβει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης και περίμενε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ανάμεσά τους ήταν η Πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ κα Λίτσα Γαλανού, όπως και άλλα μέλη του Συλλόγου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟ.ΔΗ.», πρώην Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» κ. Γιώργος Υψηλάντης όπως και το μέλος της κα Ευαγγελία Παναή καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου κ. Καζούλης Καζουλάκης και κα Ειρήνη Σαρρή κ.α. Από πλευράς του Δήμου Ρόδου ήταν ο κ. Χάρης Λαμπρίδης της υπηρεσίας δόμησης ενώ τη ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησε ο δικηγόρος της κ. Γιώργος Μαυρομάτης.
Αρχικά, η ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε αναβολή επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν παρόντα διευθυντικά στελέχη ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες και μηχανικοί αφού το θέμα είναι πολεοδομικό.
Τελικά, αφού το Συμβούλιο έκρινε ότι μπορούσε να εξεταστεί η προσφυγή, ο δικηγόρος της ΔΕΔΔΗΕ κατέθεσε ένσταση εξαίρεσης της αναπληρώτριας Προέδρου του, κας Μανώλα με το αιτιολογικό ότι στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η ένσταση έγινε δεκτή και η εξέταση της προσφυγής αναβλήθηκε και αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος το επόμενο διάστημα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στα μέλη του ΑΠΟΠΕΣ και όσους τους στηρίζουν.

Ο κ. Υψηλάντης, αμέσως μετά την αναβολή της εξέτασης, δήλωσε: «Ο ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την ίδια αλαζονική και παρελκυστική του τακτική, φοβάται τη συζήτηση επί της ουσίας, φοβάται την εξέταση του θέματος επί της ουσίας, διότι γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς έχει γίνει και πως γίνονται τα πράγματα και βασίζεται σε παρελκυστικές κινήσεις του τύπου “ζητάω αναβολή της εξέτασης του θέματος αρχικά” και όταν απορρίπτεται το αίτημα αναβολής του, φθάσαμε να δούμε και το μεγαλειώδες: “Ζητώ την εξαίρεση της Προέδρου του ΣΥΠΟΘΑ”, η οποία είχε, το 2010, από την υπηρεσιακή της θέση ασχοληθεί με το θέμα και είχε συντάξει και δύο υπηρεσιακά έγγραφα».
Όπως είπε ο κ. Υψηλάντης, το σκεπτικό είναι ότι επειδή συνέταξε δύο υπηρεσιακά έγγραφα και εξέφρασε τότε τη θέση της, ζήτησαν την εξαίρεσή της. Και είπε, ακόμη:

«Όλο αυτό, καταλαβαίνετε, ότι είναι ένα παιχνίδι, ένα τερτίπι, για αυτό που σας είπα από την αρχή: Να μην εξεταστεί η ουσία γιατί ξέρουν ότι αν εξεταστεί η ουσία θα πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους-κάτι που δεν το θέλουν».
» «Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι άθλιες και δείχνουν ακριβώς το πόσο δίκιο έχει ο κόσμος, το πόσο δίκιο έχει το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς του τόπου που τέθηκαν απέναντι σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι ξεκάθαρο πλέον ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Ποιος είναι νόμιμος και ποιος δεν είναι. Διότι, αν ήταν νόμιμοι δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα. Θα έρχονταν να παρασταθούν, να εξηγήσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους. Το ότι, με νομικά τερτίπια, είτε αναβολής είτε εξαίρεσης της Προέδρου είτε αύριο κάποιου άλλου μέλους της Επιτροπής, δείχνει ότι φοβούνται την ουσία του θέματος, δείχνει ότι δεν έχουν δίκιο», κατέληξε ο κ. Υψηλάντης ο οποίος αναμένεται να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου.
Το ίδιο θα κάνει, βέβαια, και ο κ. Χατζηευθυμίου ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν αποτελεί έκπληξη η συμπεριφορά της ΔΕΔΔΗΕ-εξάλλου την έχουμε ζήσει και άλλες φορές, και στην Αθήνα και στο Συμβούλιο που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Φαίνεται ότι γίνεται μία προεργασία πριν ξεκινήσει η όποια διαδικασία σε όποια επιτροπή αλλά αυτά δεν μας προκαλούν κάποια απορία, τα καταλαβαίνουμε.

Εκείνο που μου προκαλεί απορία μεγάλη είναι πως ο Δήμος ανέχεται να εκτελείται ένα έργο το οποίο δεν έχει άδεια οικοδομής και δεν έχει άδεια οικοδομής από τη στιγμή που έχει κατασχεθεί ο φάκελος, από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί σοβαρότατα στοιχεία για παραβίαση του φακέλου που υπήρχε του κτιρίου που επρόκειτο να οικοδομηθεί, παρ’ όλα αυτά, όμως, συνεχίζει να εκτελείται το έργο και μ’ αυτές τις προσχηματικές τακτικές της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να ολοκληρωθεί το έργο ούτως ώστε να μην υπάρχει πλέον αντικείμενο να λέμε ότι θα πρέπει τώρα να κατεδαφιστεί το κτίριο αυτό. Καταλαβαίνετε ότι για να πουν να κατεδαφιστεί το κτίριο είναι ανέφικτο, άρα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το έργο και θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων».

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η κα Γαλανού, η οποία δήλωσε: «Σήμερα, με αυτά που συνέβησαν εδώ, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κόσμος και ο ΑΠΟΠΕΣ έχει δίκιο, ότι η ΔΕΗ φοβάται να μπει στην ουσία του θέματος, να εξεταστούν οι οικοδομικές παραβάσεις γιατί ξέρει ότι έχουν γίνει παρατυπίες και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν έπρεπε καν να έχει αρχίσει αυτό το έργο-πριν εξεταστούν αυτά». Όπως είπε, πίστευαν όλοι ότι, χθες, θα εξετάζονταν αυτές οι οικοδομικές παραβάσεις, θα έβρισκαν το δίκιο τους και το έργο αυτό η πιο μεγάλη πιθανότητα ήταν να σταματούσε εδώ που βρίσκεται αλλά κατάλαβαν ότι προσπαθούν να τους φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Είπε, μάλιστα, ότι δουλεύουν Σαββατοκύριακα, γιορτές, μεσημέρια πολλοί άνθρωποι και παρ’ όλο που έχουν κάνει…άπειρα έγγραφα-καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάθε φορά, όπως λέει, πάνε πίσω. Και είπε, ακόμη:

«Είναι προσχηματικά όλα αυτά, φοβούνται να μπουν στην ουσία. Σήμερα, λοιπόν, έφθασαν στο σημείο-για εμάς αυτή η συμπεριφορά τουλάχιστον αλητεία θεωρείται-να ζητήσουν την αναβολή της υπόθεσης στην αρχή. Πρώτα-πρώτα, μάλιστα, έκαναν ένα έγγραφο στις εφημερίδες, τον Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή και να ζητάνε προστασία, και για τους ίδιους και για το ΣΥΠΟΘΑ, γιατί λέει θα κάναμε έκτροπα…».
Κλείνοντας, πάντως, η Πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ είπε ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα και ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι και η διαπαραταξιακή που θα φέρει θέμα στο δ.σ., έχουν κάνει έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή να σταματήσουν οι εργασίες, τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί ξανά το θέμα, θέλουν να πιστεύουν ότι θα γίνει σύντομα αυτό και κάποτε θα φανεί ότι έχουν δίκιο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο