Ταξιδιωτική οδηγία  τρομοκρατεί τους Βρετανούς τουρίστες για την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές στην οποία εφιστούν την προσοχή στους Βρετανούς πολίτες για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενημερώνουν για τα capital controls και περιγράφουν το επίπεδο ασφάλειας της χώρας.

H ταξιδιωτική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης για τους πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζει τις επανειλημμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα, το σεισμό στην Κω, περιγράφει την κατάσταση μετά την επιβολή των Capital Controls και υπονοεί ακόμη πως στη χώρα μας δεν αποκλείεται να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημείωση για πολίτες που έχουν και την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στον ελληνικό στρατό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σε ό, τι αφορά στη στράτευση, αναφέρεται πως άνδρες που έχουν τουλάχιστον έναν γονιό με εθνική υπηκοότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την υποχρέωση στράτευσης, ακόμη κι αν διαθέτουν διπλή υπηκοότητα.

Το πρώτο στοιχείο που δίνουν οι βρετανικές αρχές αφορά στον μεγάλο σεισμό στην Κω, τον περασμένο Ιούλιο. Σε ένα σύντομο κείμενο αναφέρεται πως το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, ενώ η ακτοπλοϊκή γραμμή αποβιβάζεται σε άλλο λιμάνι καθώς το κεντρικό της Κω έχει υποστεί ζημιές.

Το κείμενο αναφέρεται όμως και στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, κυρίως στην Αθήνα, όπως σημειώνει, και οι οποίες γίνονται πολλές φορές αιφνιδιαστικά προκαλώντας διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το οδικό δίκτυο ή τα σύνορα.

Στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται λόγος και για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, από τον Ιούνιο του 2015, περιγράφοντας το ανώτατο όριο χρημάτων που μπορεί κανείς αποσύρει από τις τράπεζες στη χώρα.

Στο κείμενο αναφέρεται πως οι Βρετανοί μπορούν να κάνουν ανάληψη 600€ την ημέρα, ενώ τονίζεται πως για πληρωμές με κάρτα δεν υπάρχει κάποιο όριο.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι η αναφορά πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκλειστούν. Σε ειδικό λήμμα αναφορικά με την ασφάλεια στη χώρα, οι βρετανικές αρχές τονίζουν πως οι επιθέσεις ενδέχεται να γίνουν ανεξέλεγκτα και σε περιοχές όπου συχνάζουν αλλοδαποί.

"Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα βρετανικής υπηκοότητας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επιθεωρούν τακτικά τα μέτρα ασφαλείας" προσθέτει το κείμενο.

Mε πληροφορίες από το news247.gr