Συνάντηση Οδηγών στο νησί της Νισύρου

Γεμάτοι ενέργεια, ζωντάνια και καλή διάθεση προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά μέσα από διάφορες δράσεις, συναντήθηκαν στις αρχές Αυγούστου 92 Μεγάλοι Οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από διάφορα μέρη της Ελλάδας στο νησί της Νισύρου, προκειμένου να κάνουν πράξη τις αξίες του Οδηγισμού.

Εκεί, Μεγάλοι Οδηγοί και Στελέχη του Κλάδου παρέμειναν επί οκτώ μέρες και φιλοξενήθηκαν από το Δήμο στο Δημοτικό Σχολείο όπου και κατασκήνωσαν, πραγματοποιώντας Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης. Οι κατασκηνώσεις αυτές, αποτελούν ένα ισχυρό βίωμα για τους Μεγάλους Οδηγούς, ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους του τόπου όπου πραγματοποιείται.

Έτσι, κατά την παραμονή τους στη Νίσυρο, οι Μεγάλοι Οδηγοί και τα Στελέχη που τους συνόδευαν, καθάρισαν μονοπάτια του νησιού, αποτύπωσαν την ιστορία του νησιού στο τοιχίο που βρίσκεται στην είσοδο του νησιού, έφτιαξαν ενημερωτικές πινακίδες σχετικά με το νησί και είχαν καθημερινή ενασχόληση με μικρά παιδιά με παιχνίδια και διάφορες κατασκευές.
Τέλος δημιούργησαν ενημερωτικά βίντεο για τη Νίσυρο, τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Η παραμονή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου 2017 με μια όμορφη εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων όπου παρουσίασαν το έργο τους.

Τα τοπικά τμήματα των Μεγάλων Οδηγών που βρέθηκαν στο νησί ήταν η Ρόδος, η Κως, ο Ζωγράφος, ο Καρέας, η Κερατέα, το Κορωπί, η Νέα Σμύρνη, η Ραφήνα, η Σαλαμίνα, η Χαλκίδα και η Ηλιούπολη.

Μεγάλοι Οδηγοί και κάτοικοι, τις 8 αυτές μέρες παραμονής τους στο νησί, συνεργάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος υλοποίησης των έργων που οι Μεγάλοι Οδηγοί ήθελαν να υλοποιήσουν.