Συνεχείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις  από την Περιφέρεια

Συνεχείς, ειδικά το καλοκαίρι είναι οι έλεγχοι που διεξάγουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων, και περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος αντικειμένου που σχετίζεται με το εμπόριο.

Παρά τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στην περιφέρεια τα κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους, προχωρούν σε συστάσεις και όπου είναι αναγκαίο επιβάλλουν και πρόστιμα.

Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος εμπορίου και επιχειρηματικότητας Χρήστος Ευστρατίου,  τo τμήμα εμπορίου αν και υποστελεχωμένο, ασχολείται και με τις ανώνυμες εταιρίες, και με τις άδειες των πλανοδίων και με ελέγχους σε βενζινάδικα και διάφορες επιχειρήσεις και γενικά με ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα εμπορίου.

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού όπως συμβαίνει και σε όλη την περιφέρεια, αλλά γίνονται έλεγχοι, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες οι οποίες αυξάνονται λόγω της κρίσης.

Τα δικά μας κλιμάκια συνεχώς βρίσκονται σε ελέγχους, και αν διαπιστώσουμε παραβάσεις επιβάλλουμε και πρόστιμα. Ελέγχουμε επίσης και τις τιμές, ακόμα και στις λαϊκές, ενώ στα βενζινάδικα πραγματοποιούμε τις μετρήσεις που πρέπει να γίνονται.

Κάνουμε όμως και συστάσεις στις επιχειρήσεις να αναγράφονται οι τιμές και να αναγράφεται η χώρα προέλευσης αν πρόκειται για κρεατικά. Προσπαθούμε όμως να βοηθήσουμε και τις επιχειρήσεις λόγω των δύσκολων καιρών.

Οι έλεγχοι γίνονται και στα υπόλοιπα νησιά και στις Κυκλάδες, όπου τα συνεργεία είναι στους δρόμους συνεχώς», δήλωσε συγκεκριμένα.