Επίκαιρη Ερώτηση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου της Πάτμου κατέθεσε ο Δ. Κρεμαστινός

Με την Επίκαιρη Ερώτηση ο Δημήτρης Κρεμαστινός καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι θα πράξει για να δοθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Πάτμου αλλά και ευρύτερα των νησιωτικών ταχυδρομείων η υποστελέχωση των οποίων, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους τουρίστες, παρεμποδίζει την οικονομική δραστηριότητα και εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.

Το πλήρες κείμενο, ακολουθεί:

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Ν. Παππά

Θέμα: «Χωρίς ΕΛΤΑ η Πάτμος λόγω εξουθένωσης της μοναδικής υπαλλήλου»

Κλειστό επ’ αόριστον φέρεται, σε δημοσιεύματα του δωδεκανησιακού τύπου, να παραμένει το ταχυδρομείο της Πάτμου, μετά την κατάρρευση από υπερκόπωση της μοναδικής του υπαλλήλου στο τέλος της πολυπληθούς για το νησί τουριστικής περιόδου.

Τα Δωδεκάνησα υφίστανται χρόνια υποστελέχωση των ταχυδρομικών τους υπηρεσιών. Επανειλημμένα αρκετά νησιά, εντός της γεωγραφικής τους απομόνωσης, έχουν βιώσει την αποδιοργάνωση σε βαθμό απαξίωσης αυτής της τόσο σημαντικής κοινωνικής υπηρεσίας που τα κρατά συνδεδεμένα οικονομικά και κοινωνικά με την ηπειρωτική χώρα και τον κόσμο.

Η λύση δεν δίνεται με «πυροσβεστικού τύπου» μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλα νησιά και ιδίως όχι με συμβασιούχους που εργάζονται το χειμώνα και η σύμβασή τους λήγει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Όλη η στελέχωση των νησιωτικών ταχυδρομείων και, εν προκειμένω, κατά προτεραιότητα της Πάτμου πρέπει να εξορθολογιστεί άμεσα ώστε τα νησιά να έχουν επαρκείς υπηρεσίες την εποχή που τις χρειάζονται πιο έντονα, δηλαδή το καλοκαίρι. Είναι, δε, μάλλον αναμενόμενο ότι για να καταστούν οι θέσεις ελκυστικές εν μέσω τουριστικής περιόδου πιθανώς να χρειαστούν επιπλέον κίνητρα.

Πέραν της αυτονόητης λογικής, αυτός είναι ο μόνος σχεδιασμός που δεν θα υπονομεύει τις τοπικές οικονομίες, δεν θα εξουθενώνει τους υπαλλήλους και δεν θα εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς με την ταλαιπωρία των τουριστών.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός:

Με ποια μόνιμη λύση θα καλυφθεί το κενό στο ταχυδρομείο της Πάτμου; Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για τον επανασχεδιασμό της στελέχωσης των νησιωτικών ταχυδρομείων ώστε αυτά να λειτουργούν με πλήρες δυναμικό την εποχή που τα χρειάζεται περισσότερο η τοπική κοινωνία και οικονομία; Προτίθεται να δώσει κίνητρα για να υπάρξει ενδιαφέρον για την εποχική στελέχωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός