Μήνυση κατά του περιφερειάρχη από τους Αγγ. Ανανία και Παν. Κουνάκη

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει πλέον η διαμάχη ανάμεσα στο Γιώργο Χατζημάρκο και τους πρώην περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, Άγγελο Ανανία και Παναγιώτη Κουνάκη, καθώς οι τελευταίοι κατέθεσαν χτες μήνυση εναντίον του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του τύπου.

Όπως δήλωσε μάλιστα στη «Ρ» ο κ. Ανανίας, η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη καθώς τις τελευταίες μέρες τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του Παναγιώτης Κουνάκης, δέχτηκαν επίθεση από τον περιφερειάρχη σε προσωπικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα τόνισε, οι απαντήσεις της περιφέρειας στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν από κοινού οι δύο σύμβουλοι, δεν κινούνταν σε πολιτικό επίπεδο όπως θα ήταν και το σωστό, αλλά περιείχαν προσβλητικές για την τιμή και την υπόληψή τους αναφορές, παρά το ότι είχαν ζητήσει η αντιπαράθεση να γίνει σε πολιτικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και χτες μαζί με το δικηγόρο τους Μιχάλη Καντιδενό κατέθεσαν μήνυση. Σημειώνεται ότι και οι δύο ζήτησαν να μην ισχύσει η αυτόφωρη διαδικασία για το άτομο εναντίον του οποίου κατατέθηκε η μήνυση, δηλαδή του περιφερειάρχη στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δεν επιθυμούσαν τη δημιουργία εντυπώσεων, όπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ανανίας, είχαν υποχρέωση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, και τις οικογένειές τους, αλλά και το συγγενικό τους περιβάλλον από τις δυσφημιστικές ανακοινώσεις της περιφέρειας, σύμφωνα με τις οποίες, είχαν ζητήσει να καταλάβουν έμμισθες θέσεις και επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους, αποχώρησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας. 

«Ο περιφερειάρχης ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και επειδή και εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν το ζητήσαμε ποτέ, ήμασταν υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Ανανίας.

 

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Σωτρίλλη

Εκπλήττομαι μετά την πληροφορία ότι το δίδυμο Ανανία – Κουνάκη μήνυσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για συκοφαντική δυσφήμιση, που αφορά τις απαντήσεις του Γραφείου Τύπου σε δηλώσεις τους.

Εκπλήττομαι, διότι τα επίμαχα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας, δεν αναφέρουν τίποτα που να μην είναι απολύτως αληθές. Από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων της σημερινής περιφερειακής αρχής, της οποίας ήταν μέλη, ήταν φανερό ότι οι επιδιώξεις τους ήταν αυτές. Να καταλάβουν θέσεις έμμισθες στην Περιφέρεια.

Η μήνυσή τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιχείρηση ποινικοποίησης μιας καθαρά πολιτικής απόφασης του Περιφερειάρχη και αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ολίσθημα, που δεν έχει προηγούμενο στην αυτοδιοίκηση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Περιφερειάρχη να κάνει τις επιλογές του για τις θέσεις ευθύνης. Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί. Φανταστείτε κάθε ένας που δεν παίρνει μια θέση που επιθυμεί, να καταφεύγει σε μηνύσεις. Είναι πρωτοφανές.

Σαν τέως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχω προσωπική εμπειρία από τις παλινδρομήσεις των συναδέλφων.  Λυπάμαι πολύ για τη στάση τους αυτή, επειδή και οι δύο  από την αρχή της θητείας τους έλαβαν θέσεις με δυνατότητες και προοπτικές να δουλέψουν και να ανέλθουν στα μάτια του κόσμου.

 

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Τσοπανάκη

 

Θεωρώ σοβαρό πολιτικό ατόπημα  την απαράδεκτη και πρωτοφανή κίνηση των δύο πρώην συνοδοιπόρων συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων, να καταθέσουν μήνυση κατά του Περιφερειάρχη, επειδή το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας τους κατήγγειλε ότι επεδίωξαν έμμισθες θέσεις.

 

Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Κουνάκης δεν έκανε τη μήνυση τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο κ. Χατζημάρκος είχε κάνει ανάλογη δήλωση; Γιατί τώρα; Ποιός είναι ο λόγος της καθυστερημένης κατά αρκετούς μήνες ενόχλησης  και ευθιξίας του;

Όσο για τον κ. Ανανία, αρνήθηκε  με αστείες δικαιολογίες, τις τρεις θέσεις που του έδινε ο Περιφερειάρχης, αναβαθμίζοντάς τον, από την μία θέση που είχε αρχικά. Στην πραγματικότητα τις αρνήθηκε γιατί ήταν άμισθες.

Και οι δύο συνάδελφοι, ξέχασαν μάλλον ότι έχουν πει στη μισή Ρόδο ότι έπρεπε να τους δοθούν θέσεις  αντιεριφερειαρχών. Με άλλα λόγια, ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσουν με την φαρσοκωμωδία της μήνυσης , θα δουν τη μισή Ρόδο στο Δικαστικό Μέγαρο, ως μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν αυτό που μόνοι τους ομολογούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Ή μήπως, εκτός από τον Περιφερειάρχη σκοπεύουν να μηνύσουν και τη μισή Ρόδο; Όλα αυτά είναι αστεία.