Αθώοι για τα δενδρύλλια χασίς στο Τσαΐρι

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος και 68χρονος που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά όλα ξεκίνησαν το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου 2010 όταν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περιήλθε η πληροφορία ότι στη περιοχή Τσαΐρι υπάρχει φυτεία δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Πράγματι οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν και ερεύνησαν τη περιοχή όπου και εντόπισαν διάφορα δενδρύλλια κάνναβης, φυτεμένα σε πλαστικά δοχεία. Μετά από αυτό ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, χωρίς όμως για τις επόμενες επτά ημέρες κάποιος να εμφανιστεί εκεί. Έτσι με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, απογευματινές ώρες της 30ης Απριλίου, τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για συνολικά 207 δενδρύλλια κάνναβης από τα οποία τα 113 είχαν ύψος έως 0,10μ. και τα 94 ύψος έως 0,90 μ.

Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου όπου και συνέλεξαν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τα οποία και επεξεργάστηκαν. Από τη προανάκριση που έγινε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου και του 68χρονου διότι είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς να προσεγγίζουν τη περιοχή με τη φυτεία.

Σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι αρνούνταν τα όσα τους καταλογίζονταν, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση τους εκδικάστηκε προχθές από το δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμού του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, τους έκρινε αθώους.