Σημαντικό συνέδριο Ποινικολόγων στις 21 Οκτωβρίου

Μία σημαντική ημερίδα, με εξειδικευμένους εισηγητές, για το “ευαίσθητο” θέμα «Ενδοοικογενειακή βία-κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά» διοργανώνει μεθαύριο, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Στην ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), θα μετάσχουν ως εισηγητές Εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι από πολλά μέρη της χώρας, ψυχολόγοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δημοσιογράφοι κ.α. Μάλιστα, οι εισηγητές μαζί με τους προεδρεύοντες της ημερίδας ξεπερνούν τους πενήντα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη Ρόδο, εισηγήτριες θα είναι η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κα Μαρία Αγγελούδη και η δημοσιογράφος της «Ροδιακής», κα Ελευθερία Πελλού, η οποία καλύπτει επί σειρά ετών το αστυνομικό-δικαστικό αλλά και το κοινωνικό ρεπορτάζ. Επίσης, την ημερίδα αναμένεται να παρακολουθήσουν και αρκετοί δικηγόροι από τη Ρόδο.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στη συγκεκριμένη ημερίδα και στο άκρως επίκαιρο, δυστυχώς, θέμα που πραγματεύεται, είναι η «υψηλή» εκπροσώπηση που αναμένεται να έχει. 

Συγκεκριμένα, την έναρξή της θα κηρύξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου (σ.σ. η οποία είναι και κεντρική εισηγήτρια μαζί με τον Αν. Καθηγητή ΑΠΘ, δικηγόρο, Στυλιανό Παπαγεωργίου-Γονατά), ο Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γώγος, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του ΔΣΠ κ. Γεώργιος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων κ. Βασίλης Ταουξής.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν ενώ θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.