Οριστικά στην Ικαρία  οι Αιγαιοπελαγίτικοι

Επίσημα ανατέθηκαν στην Ικαρία οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου με την επιστολή που απέστειλε στον Δήμο του νησιού ο Αντιπρόεδρος της ΤΕ  ΣΕΓΑΣ  Χίου-Σάμου, Παναγιώτης Τσαρνάς, σύμφωνα με το sportschios.gr.

Στην επιστολή αναφέρεται η ομόφωνη απόφαση της ΤΕ για την ανάθεση των αγώνων στο συγκεκριμένο νησί, με την προϋπόθεση να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο στάδιο του Αγίου Κηρύκου και να τοποθετηθεί ο ελαστικός τάπητας.

Το 1996, όταν και έγιναν ξανά οι αγώνες στην Ικαρία, αποτέλεσαν αφορμή ώστε να κατασκευαστεί το στάδιο ενώ το 2018 θα είναι μια καλή ευκαιρία ώστε οι εγκαταστάσεις να πάρουν τη μορφή που τους αξίζει. Άλλωστε και πριν λίγες μέρες στη Μύκονο αυτό έγινε, αφού το στάδιο Κόρφου ανακαινίστηκε ώστε να υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές-αθλήτριες και επισκέπτες.
Η επιστολή του Παναγιώτη Τσαρνά:

«Πριν από 32 χρόνια ξεκίνησε ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου. Το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός κάθε χρόνο στο Αιγαίο.

Συμμετέχουν και αγωνίζονται αθλητές από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Ένας θεσμός που τον έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες γιατί δίνει για ένα τριήμερο ζωή στα νησιά μας σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πια ο τουρισμός αλλά είναι και μια στήριξη στην τοπική οικονομία.

Όμως το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι με την ευκαιρία των αγώνων δημιουργούνται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις ή εκσυγχρονίζονται οι υπάρχουσες σε κάθε νησί. Αθλητικές εγκαταστάσεις που όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ανάγκη τις έχουν τα νησιά μας και που μετά τους αγώνες υπάρχουν και τις χρησιμοποιούν οι νέοι του κάθε νησιού.

Με την ευκαιρία αυτών των αγώνων κατασκευάστηκε και το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου το 1996 .
Για την επόμενη χρονιά το 2018 η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ  ΧΙΟΥ –ΣΑΜΟΥ .Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ πήρε την ομόφωνη απόφαση  οι αγώνες να γίνουν στην Ικαρία με την προϋπόθεση ο Δήμος Ικαρίας να κατασκευάσει τον ελαστικό τάπητα  (ταρτάν ) στον αγωνιστικό χώρο του στίβου (κουλουάρ) στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου.

Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό  του Δημοτικού Σταδίου μας το μοναδικό Στάδιο που υπάρχει στην Ικαρία και ότι η Δημοτική αρχή δεν θα αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί.

Παναγιώτης Τσαρνάς
Αντιπρόεδρος Τ.Ε.  ΣΕΓΑΣ  Χίου Σάμου».