Έτοιμη η ροδίτικη ομάδα για το «Spartan Race»

Πρόκειται για έναν στίβο μάχης με παρουσίες ανθρώπων που τους αρέσει η γυμναστική κι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής ώστε να εκπροσωπήσουν το νησί μας σε διάφορα επίπεδα, αναλόγως της φυσικής κατάστασης του καθενός, ζώντας μια εμπειρία έξω από την καθημερινότητα. Στη Σπάρτη θα ταξιδέψουν συνολικά είκοσι πέντε άτομα, άνδρες και γυναίκες και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όρια και την αντοχή τους σ’ ένα event που είναι δημοφιλές και παγκοσμίως γνωστό.

Την αποστολή με επικεφαλής το Γιώργο Κατσιμπρή για μια μοναδική εμπειρία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, απαρτίζουν οι: Γιώργος Κατσιμπρής, Γιάννης Ανδρικός, Μιχάλης Μπράτιτσης, Γιάννης Μόρτζος, Τάσος Χριστοδούλου, Αντώνης Παλαιός, Κίμων Καρανικολάου, Αντώνης Κρητικός, Λεονάρντο Παπανικολάου, Ηλίας Παπανικολάου, Ξενοφών Ασπράκης, Αντώνης Χατζηβαλσάμης, Χρήστος Σπανός, Βασίλης Σπανός, Χρήστος Σπανός, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Κωστούλας, Στέργος Φραγκεσκάκης, Λευτέρης Μαυρομούστακος, Ελισάβετ Κουρδουμπά, Δικαία Κατσιμπρή, Ιωάννα Καρύδη, Φωτεινή Τσιλιώνη, Στέλλα Τσέλιου και Νέλλη Παντελάκου.

Για τον αγώνα:
O αγώνας Spartan Race είναι πρωτοπόρος στα αθλήματα με εμπόδια προσφέροντας προκλήσεις για όλα τα επίπεδα εκγύμνασης, καθώς αποτελεί ένα ανταγωνιστικό αγώνα με μεγάλες δοκιμασίες για όσους θέλουν να αποδείξουν κάτι παραπάνω. Το Spartan Race παρέχει τη δυνατότητα σε αρχάριους αλλά και σε επαγγελματίες δρομείς μετ’ εμποδίων να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε νέους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Οι τρεις κατηγορίες αγώνων:
Sprint
Το Reebok Spartan Sprint βάζει στην άκρη την αντοχή και δοκιμάζει την ταχύτητα μέσα από 3-5 χιλιόμετρα και 20+ εμπόδια. Αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για ένα αρχάριο αθλητή του Spartan Race και μία πολύ καλή δοκιμασία για ένα προχωρημένο αθλητή ενάντια στο χρόνο.

Super
Το Reebok Spartan Race Super απαιτεί και καλή φυσική κατάσταση αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η πνευματική κατάσταση. Η απόσταση είναι 8-10 χιλιόμετρα με πάνω από 25 εμπόδια που εμπεριέχονται σε αυτήν.

Beast
Το Reebok Spartan Beast είναι ο πιο δύσκολος και πιο μεγάλος αγώνας από τους τρεις του Spartan Race, με 12-14 χιλιόμετρα και 30+ εμπόδια να χωρίζουν τους συμμετέχοντες από την γραμμή του τερματισμού.

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
 Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να διαλέξουν ένα από  τα Ultra Beast (26+ χλμ, 60+ εμπόδια), Hurricane Heat (3-4 ώρες  που περιλαμβάνουν ένα εξαντλητικό ταξίδι με την ομάδα τους), Hurricane Heat 12 Hour (12 ώρες που περιλαμβάνουν τη φυσική και την πνευματική καταπόνηση της ομάδας μαζί με ατομικές προκλήσεις), ή την  Agoge, ένα  event 60 ωρών όπου αναπτύσσει την σωματική, την ψυχική και την ομαδική δύναμη μέσω  αρκετών προκλήσεων και αξιολογήσεων.

Το πρόγραμμα:
Παρασκευή:
5:00μμ - 7:00μμ Παραλαβή του start pack  για τον αγώνα Trifecta και  Beast μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.
Σάββατο:
9:00πμ Εκκίνηση Elite Heat Beast.
9:15πμ - 9:30πμ Εκκίνηση Competitive Heat Beast.
9:45πμ - 11:00πμ Εκκίνηση Open Heat Beast.
11:00πμ Τελευταία εκκίνηση Beast.

Οι ακριβείς ώρες όλων των Heat θα ανακοινωθούν μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα.
8:30μμ Απονομή βραβείων Beast στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης
6:00μμ - 9:00μμ Πάρτυ μετά τη λήξη του Beast στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και έναρξη λευκής νύχτας.

Κυριακή:
Από τις 07:00πμ Παραλαβή start pack για τις κατηγορίες Sprint και Super
9:00πμ Εκκίνηση Elite Heat Super.
9:15πμ - 9:30πμ Εκκίνηση Competitive Heat Super.
9:45πμ - 11:00πμ Εκκίνηση Open Heat Super.
11:00πμ Εκκίνηση τελευταίου Super Heat
12:30μμ Εκκίνηση Elite Heat Sprint.

12:45μμ - 13:00μμ Εκκίνηση Competitive Heat Sprint.
13:00μμ - 14:30μμ Εκκίνηση Open Heat Sprint.
2:30μμ Βράβευση Elite
2:30μμ Εκκίνηση τελευταίου Heat Sprint..

Οι ακριβείς ώρες των Heat θα ανακοινωθούν μία εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.
2:00μμ - 8:00μμ Απονομές μεταλλίων Trifecta μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.