Επτά υποψήφιοι πρόεδροι στον Δικηγορικό σύλλογο

Επτά υποψήφιοι πρόεδροι  στον Δικηγορικό σύλλογο

Επτά υποψήφιοι πρόεδροι στον Δικηγορικό σύλλογο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1285 ΦΟΡΕΣ

Στις 26 Νοεμβρίου πρόκειται να γίνουν οι εκλογές

Επτά υποψήφιοι πρόεδροι για τη θέση του προέδρου και 36 για το διοικητικό συμβούλιο, πρόκειται να αναμετρηθούν στις εκλογές του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου.

Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληξε χθες και η ανακήρυξη των υποψηφίων έγινε χθες.
Στη σχετική απόφαση ανακήρυξης, αναφέρονται τα εξής:
“Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 112 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων και τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και νομότυπα από τους υποψηφίους Προέδρους και τους υποψηφίους Συμβούλους και επειδή οι παρακάτω συγκεντρώνουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος:

Ανακηρύσσει για την εκλογή Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου της περιόδου (θητείας), από 1/1/2018 μέχρι 31/12/2021, για τις αρχαιρεσίες της 26/11/2017 ή οποιασδήποτε άλλης μετ΄ αναβολή ή επαναληπτικής :
Υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου τους παρακάτω:
1. ΔΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ
2. ΚΑΤΑΒΕΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
3. ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου
4. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Αντωνίου
5. ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Αναστασίου
6. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γρηγορίου
7. ΠΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Προμηθέα

Ανακηρύσσει για την εκλογή Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου της περιόδου (θητείας), από 1/1/2018 μέχρι 31/12/2021, για τις αρχαιρεσίες της 26/11/2017 ή οποιασδήποτε άλλης μετ΄ αναβολή ή επαναληπτικής :
Υποψήφιους Συμβούλους του Διοικητικού Συμβουλίου τους παρακάτω:
1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΑΡΑ του Ελευθερίου-Αναστασίου
2. ΑΡΝΙΘΕΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Κυριάκου
3. ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
4. ΒΡΟΥΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
5. ΓΕΩΡΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ
6. ΖΙΩΓΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου
7. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ –ΕΛΙΖΑ του Νικολάου
8. ΚΑΚΑΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ελευθερίου
9. ΚΑΚΟΥΡΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ του Γεωργίου

10. ΚΑΝΤΙΔΕΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη
11. ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ του Αντωνίου
12. ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Αντωνίου
13. ΚΑΤΣΙΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ (Νινέτα) του Μιχαήλ
14. ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου
15. ΚΟΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Δημητρίου
16. ΚΟΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Ιωάννη
17. ΛΑΜΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
18. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ του Μιχαήλ
19. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ του Μιλτιάδη

20. ΜΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Νικολάου
21. ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ – ΔΙΑΚΟΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Αντωνίου
22. ΜΠΕΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη
23. ΠΑΝΙΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αργυρίου
24. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ-ΒΑΡΔΕΛΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (Πέπη) του Αντωνίου
25. ΠΑΣΣΑΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του Χρήστου
26. ΠΕΤΡΑ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου
27. ΡΟΔΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου
28. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ
29. ΡΩΜΑΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Ιωάννη

30. ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου
31. ΣΕΛΛΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Στέφανου
32. ΣΚΑΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου
33. ΣΚΛΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Πολύκαρπου
34. ΣΤΕΦΑΝΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου
35. ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
36. ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ του Δημητρίου
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου
Κωνσταντίνος Σαρρής”.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ι. ΚΟΥΜΠΙΑΔΗ
Οι προσδοκίες των μελών του Δικηγορικού μας Συλλόγου αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, συνεχίζουν να είναι αυξημένες και από το νέο ΔΣ, το οποίο θα αναδειχθεί στις εκλογές της 26-11-2017, δε προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει , όποιος εκ των 7 υποψηφίων Προέδρων και των 36 υποψηφίων Συμβούλων επιλεγεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, είναι ιδιαίτερα μεγάλη, προκειμένου να ανταποκριθεί, έστω και κατά ένα μέρος, επί των όσων θα εκθέσει στις προγραμματικές του δηλώσεις-θέσεις-προτάσεις και υποσχέσεις του, κατά την σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο.

Εξαρτάται δε το κατά πόσον θα ενστερνιστούν οι συνάδελφοι τους προβληματισμούς που θα θέσει ο καθένας υποψήφιος ξεχωριστά αλλά και τις λύσεις που θα προτείνει στα προβλήματα του κλάδου, του χώρου της Δικαιοσύνης, αλλά και της Κοινωνίας γενικότερα κατά την βραχεία χρονική διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Φυσικά πάντοτε πρέπει να λαμβάνει και ο καθένας υποψήφιος σοβαρά υπόψη του το υποκειμενικό στοιχείο της ψήφου, λόγω των φιλικών και επαγγελματικών δεσμών συνεργασίας του ψηφοφόρου με τον υποψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση το τι προσδοκά το κάθε μέλος και η κοινωνία από ένα διοικητικό συμβούλιο Δικηγορικού Συλλόγου, του αποκαλούμενου πρώτου Επιστημονικού Συλλόγου, πρώτιστα δε από τον Πρόεδρο αυτού, αφού και ο νέος Κώδικάς περί Δικηγόρων συνεχίζει να είναι κατ’ εμέ προεδροκεντρικός, δεν χρειάζεται κανείς να γράψει έκθεση ιδεών, για να αναπτύξει το εύρος των προσδοκιών των μελών του Συλλόγου και της κοινωνίας, εκτός των καθαρά συνδικαλιστικών θεμάτων, των τρεχουσών διαχειριστικών πράξεων και των γνωστών εκδηλώσεων του Συλλόγου, διότι αναπτύσσονται με πληρότητα και στο νέο κώδικα περί Δικηγόρων, που είναι νόμος του Κράτους, ο οποίος καθορίζει τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες και σκοπούς του Δικηγορικού Συλλόγου στο άρθρο 90 αυτού και συγκεκριμένα:

« Αρθρο 90. Στους Δικηγορικούς Συλλόγους ανήκει: α) Η υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου σε μια δημοκρατική πολιτεία. β) Η διασφάλιση της λειτουργίας μίας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία απονέμεται πάντοτε στο όνομα του ελληνικού λαού. γ) Η φροντίδα και μέριμνα για τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. δ) Η μέριμνα για το σεβασμό και την τιμή που οφείλει να απολαμβάνει ο δικηγόρος από τη δικαστική και κάθε άλλη αρχή και εξουσία κατά την άσκηση του λειτουργήματος του. ε) Η διατύπωση γνωμών και προτάσεων που αφορούν στη βελτίωση της νομοθεσίας, την ερμηνεία και την εφαρμογή της.


Στο πλαίσιο αυτό οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αναγνωρίζονται ως σύμβουλοι της πολιτείας και συμμετέχουν υποχρεωτικά στις σχετικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. στ) Η διατύπωση κρίσεων και προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας και της απονομής της δικαιοσύνης. ζ) Η άσκηση παρεμβάσεων ενώπιον δικαστηρίων και κάθε αρχής (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ανεξάρτητες αρχές) για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, οικονομικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου που ενδιαφέρει τα μέλη του συλλόγου ή το δικηγορικό σώμα γενικότερα, καθώς και για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, πολιτισμικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος (…)».
Επομένως η συμμετοχή στα κοινά του Συλλόγου με την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου η του συμβούλου αποτελεί εκδήλωση προσφοράς στον κοινό σκοπό και στο κοινό όφελος , ανεξαρτήτως δε του αποτελέσματος της ψηφοφορίας θα πρέπει να επικροτείται ως θετική και αξιέπαινη πρωτοβουλία και προσπάθεια συμβολής στα κοινά του Συλλόγου.

Τυγχάνω, κατά τη χρονική σειρά εγγραφής στο Σύλλογο, προγενέστερος όλων των υποψηφίων, συνεργάστηκα δε στο παρελθόν στο ΔΣ και με ορισμένους εκ των υποψηφίων προέδρων κατά την εξαετή θητεία μου στο ΔΣ (1999-2005}, την πρώτη τριετία ως Ταμίας του Δ.Σ.Ρ. και τη δεύτερη ως Γενικός Γραμματέας, αλλά και μετά το 2005, αφού συνέχισα, με ομόφωνη τότε απόφαση του ΔΣ να εκπροσωπώ τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου στην ανεξάρτητη Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) της τότε Νομ/κής Αυτ/σης Δωδ/σου, στην οποία διετέλεσα επί δύο θητείες εκλεγμένος Πρόεδρος, με τη ψήφο της πλειοψηφίας των Προέδρων των άλλων 11 τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων.

Η υποβολή υποψηφιότητας μου στη θέση του Προέδρου, οφείλεται καθαρά στη διάθεση μου για ανιδιοτελή προσφορά στο Σύλλογο προκειμένου ο τελευταίος να διεκδικήσει και να λάβει τη θέση που πραγματικά του αξίζει και φυσικά θα δοθεί ουσιαστική μάχη για να επιτύχει το σκοπό του αυτό, στοχεύοντας πάντοτε στο καλύτερο που είναι ο «εχθρός» του καλού. Εξ άλλου είναι δεδομένο το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον μου για τα κοινά του Συλλόγου, το οποίο θεωρώ ότι το απέδειξα και υπηρετώντας αυτόν.

Με το να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να θέσουν υποψηφιότητα, όσο το δυνατόν περισσότεροι, όπως εν προκειμένω στον ΔΣΡόδου, είτε για τη θέση του προέδρου, είτε για τη θέση του συμβούλου, μόνο θετικά μπορούν να αξιολογηθούν, αφού ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα προκύψει από την καθ’ όλα σεβαστή ψήφο των μελών-ψηφοφόρων, δίδεται η ευκαιρία , η οποία κατ’ εμέ έχει τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητά της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, να γίνει ουσιαστική προβολή και αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων.

Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να ενεργούν κατ’ ανάγκη ανταγωνιστικά, αλλά συναγωνιστικά, θα προσέθετα δε ότι έτσι επιβάλλουν να δρουν οι απαιτήσεις των καιρών. Θα πρέπει χωρίς εγωκεντρισμούς να επιζητούν την σύνθεση των απόψεων μέσω των διαφορετικών αλλά ακόμη και των αντιθέτων θέσεων. Ο πλουραλισμός των προτάσεων με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων υποψηφίων, προάγει πρώτιστα τον ίδιο τον επιστημονικό φορέα, στον οποίο ανήκουν και συμβάλλει θετικά στο δικηγορικό Σώμα και στην κοινωνία γενικότερα.

Ούτως η άλλως ο τελικός λόγος ανήκει στα μέλη-ψηφοφόρους, οι οποίοι θα αποφασίσουν με την ελεύθερη, δημοκρατική και καθ’ όλα σεβαστή ψήφο τους ποιόν θα αναδείξουν στη θέση του προέδρου και των συμβούλων.
Εύχομαι καλή επιτυχία σ’ όλους τους υποψηφίους, τονίζοντας ότι: Η υποψηφιότητα και μόνο στα κοινά του Συλλόγου σε οποιαδήποτε θέση (προέδρου η συμβούλου) είναι η πρώτη επιτυχία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ιωάννης Κουμπιάδης
υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΡ”.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο