Γεύμα στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Ρόδου  από την ταβέρνα “ΜΙΜΑΚΟΣ”!

Της Πίτσας Χατζή

Ενα όμορφο βράδυ πέρασαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΕΕΣ Ρόδου κα Δ. Δελαπόρτα μαζί με τους εθελοντές των τμημάτων Σαμαρειτών και Νοσηλευτικής καλεσμένοι απο το κέντρο “ΜΙΜΑΚΟΣ”.

Εξαιρετική περιποίηση απο τους ιδιοκτήτες τον κ. Μίμη την γυναίκα του Χρύσα και το προσωπικό της ταβέρνας, με εκλεκτό φαγητό, νοστιμότατους μεζέδες και πολύ κέφι ηταν η συνταγή της επιτυχίας και οχι μόνον.

Εκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του διασωστικού οχήματος.

Ενα Ford Ranger 2500 c.c 145 hp 4×4 με ασύρματο, φάρους, σειρήνες και σήμα εντοπισμού ανήκει πλεον στο δυναμικό του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.

Ενα γεγονός που ενθουσίασε ολους τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες και σκόρπισε παντού χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης.
 


Μια προσπάθεια που μετράει 7 χρόνια πίσω, ξεκίνησε το 2010 απο το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών -Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την εξεύρεση χορηγιών με την δημιουργία ειδικής ομάδας Σαμαρειτών, αποτελούμενη απο τους Μανώλη Παπασταμάτη - Χριστίνα Μασούρα και Δημήτρη Δοντά.

Κατάφεραν τότε να εξασφαλίσουν χορηγίες απο την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ύψους 10.000€ , από τον Σύλλογο Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων Δωδ/σου 1000€  καθώς και ενίσχυση από συμπολίτες μας ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του οχήματος. Ετσι μετά από ενέργειες, της προέδρου κας Δ.Δελαπόρτα, του Αρχηγού των Σαμαρειτών Ρόδου Κ. Τζάνου και του προέδρου του ΕΕΣ Δρ. Α. Αυγερινού ο στόχος επετεύχθη και το διασωστικό όχημα βρίσκεται πλέον στην οικογένεια του ΕΕΣ Ρόδου! 

Μάλιστα έκανε την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση στον αγώνα τριάθλου "Ocean lava Rhodos" .
Απο τώρα και στο εξής θα έχουμε την δυνατότητα να το θαυμάζουμε στις παρελάσεις και να ξέρουμε οτι ενα ακόμα "όπλο" κοινωνικής προσφοράς και σωτηρίας βρίσκεται στα χέρια των ικανών εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Ρόδου!

Αναμνηστικές φωτογραφίες με την πρόεδρο κ. Δελαπόρτα, τους εθελοντές των Σωμάτων Σαμαρειτών και Νοσηλευτικής, τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας “ΜΙΜΑΚΟΣ” μαζί με την γυναίκα του και το προσωπικό της ταβέρνας!