Κόντρα για τα αντιπλημμυρικά έργα

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου μιλώντας χθες στον Παλμό άφησε αιχμές κατά του Δήμου Ρόδου, επιρρίπτοντας ολιγωρία στο ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει αναθέσει στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ σχετική μελέτη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για να επισημάνει τα 10 πιο επικίνδυνα σημεία πάνω στο νησί, ώστε να αναλάβει η Περιφέρεια το κόστος εκπόνησης μελετών για τα αντιπλημμυρικά.

«Είναι αδιανόητο ο Δήμος Ρόδου να έχει τόσους πολλούς μηχανικούς και να μην έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα τις μελέτες» είπε ο κ. Χατζημάρκος, σημειώνοντας ότι το 90% των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

Ως προς την παράταση που δόθηκε σημείωσε ότι είναι τραγικό να υπάρχουν χρήματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

«Την παράταση εγώ την ζήτησα από τον κ. Χατζημάρκο για να προλάβουμε τις δαιδαλώδεις διαδικασίες» είπε στον Παλμό ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη 8 μελέτες, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι τις χρηματοδοτήσεις δεν τις κάνει κανένας Περιφερειάρχης, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Φτύνουν αίμα οι υπηρεσίες των Δήμων για την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ», είπε ο κ. Χατζηδιάκος. «Να αφήσουμε κατά μέρος τις δηλώσεις άμα δεν ξέρουμε τι γίνεται από μέσα και αν δεν ξέρουμε να φροντίσουμε να ενημερωνόμαστε πριν κάνουμε δηλώσεις. Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, είπε ο κ. Χατζηδιάκος σημειώνοντας ότι όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια όχι να αγαπιόμαστε αλλά να τσακωνόμαστε».