Νωρίς θα γίνουν οι δημοπρασίες για τη μίσθωση των παραλιών

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε ο Δήμος της Ρόδου τη διαδικασία για τη μίσθωση των παραλιών ώστε να είναι όλα έτοιμα έγκαιρα για τη σεζόν του 2018 και να αποφευχθούν καθυστερήσεις και προβλήματα, έπειτα και από το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε φέτος με τις αλλαγές που επιχείρησε να κάνει η Κεντρική Διοίκηση.

Το πρώτο βήμα έγινε, λοιπόν, με την απόφαση που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα δημοπρατήσει τα πόστα στις παραλίες για δύο χρόνια. Όπως προβλέπει η απόφαση, η πρώτη δόση θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης και η δεύτερη το Μάρτιο του 2019.

Μάλιστα, οι δημοπρασίες προβλέπεται να γίνουν με το που μπει ο καινούργιος χρόνος, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά νωρίς σε σχέση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και τις τραγικές καθυστερήσεις τελευταία.

Όσο αφορά στα προτιμησιακά, η παραχώρηση θα είναι για ένα ή δύο χρόνια, κάτι το οποίο θα μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες με τη μίσθωση των παραλιών μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ΚΥΑ, και για τον λόγο αυτό τις ξεκίνησε πιο νωρίς ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.

Επίσης, χθες, η Οικονομική Επιτροπή, ομόφωνα αποφάσισε τη διάθεση της πίστωσης των 5000 ευρώ το χρόνο τα οποία θα αποδίδονται στην ΕΤΑΔ ως εγγύηση για την παραχώρηση του χώρου για την προσωρινή μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο.

Υπενθυμίζεται ότι, το παραπάνω, έκανε γνωστό προχθές ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι ζήτησε από την ΕΤΑΔ να καταβάλει ο Δήμος το ποσό αυτό σε δύο δόσεις.