Σημάδια αραίωσης μαλλιών; Μη σε πιάνει πανικός

Όταν η αραίωση μαλλιών κάνει την εμφάνισή της, η ανησυχία και η ανασφάλεια είναι τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει τη λύση ενάντια στην ανδρογενετική αλωπεκία και αυτή ακούει στον όρο «μεταμόσχευση μαλλιών». 

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, κορυφαίος πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics, της βραβευμένης ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε ενημερώνει για την  πλέον εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, την Advanced FUE η οποία αποκαθιστά την αραίωση μαλλιών με απόλυτα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς να αφήνει ουλές και σημάδια, όπως συνέβαινε με παλαιότερες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών (FUT/ Strip).  

 

Διαδικασία
Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική FUE είναι απλή, χωρίς ράμματα και ουλές, και το σημαντικότερο, χωρίς την ταλαιπωρία ενός επίπονου χειρουργείου. Ωστόσο, αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από το γιατρό, καθώς αγγίζει τα όρια της μικροχειρουργικής. Σε πρώτη φάση, ο γιατρός σχεδιάζει την περιοχή από την οποία θα πάρει τα τριχοθυλάκια, συνήθως το πίσω μέρος του κεφαλιού, και εφαρμόζει τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, εξάγει ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες και τοποθετούνται έπειτα με ειδική συσκευή εμφύτευσης στην προβληματική περιοχή, τη λήπτρια χώρα, χωρίς τη δημιουργία υποδοχών.

Αποτέλεσμα:
Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται σταδιακά μετά τον τρίτο μήνα και ολοκληρώνεται μέσα σε 1 χρόνο. Η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων που εμφυτεύτηκαν ένα προς ένα φτάνει το 98%. 

Ποιους αφορά η μεταμόσχευση μαλλιών: 
Άνδρες και γυναίκες, με πρόβλημα ανδρογενετικής αλωπεκίας οποιουδήποτε σταδίου. Μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να γίνει ακόμα και σε πιο εξιδεικευμένες περιπτώσεις, όπως σε περιπτώσεις αραίωσης μαλλιών μετά από τραύμα ή έγκαυμα, ακόμα σε περιπτώσεις όπου παρατηρείται αραίωση στα γένια ή τα φρύδια.  

Είναι οριστική και μόνιμη η λύση;
 Η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE είναι η μόνη αποτελεσματική μέθοδος αποκατάστασης του προβλήματος καθώς δεν υπάρχει κάποια φαρμακευτική θεραπεία που βοηθά στην επαναφύτρωση των μαλλιών. Φαρμακευτικές ουσίες όπως η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη μπορούν μεν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση, αλλά σίγουρα δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα.

Info: 
Advanced Hair Clinics 
www.advancedhairclinics.gr 
info@advancedhairclinics.gr
Αθήνα: 210 6980451
Κηφισιά: 210 6232220
Θεσσαλονίκη: 2310  224240
Πάτρα:  2610 226562
Ρόδος: 22410 32700
Λεμεσός: 00357 25251040