Ανοικτή επιστολή  των εκτελωνιστών στον Υφυπουργό Οικονομικών

Την άμεση δέσμευση των βουλευτών και της κυβέρνησης ότι δεν θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη που ισχύει στα Δωδ/σα, ζητούν με επιστολή τους στον υφ. Οικονομικών οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος.

Στην επιστολή τους αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Με το παρόν έγγραφό μας επιτρέψτε μας να επισημάνουμε την δημοσιονομικά, ακατάλληλη στιγμή επιβολής αύξησης 100% του Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης (στα οινοπνευματώδη, κ.λπ.) στα Δωδεκάνησα.

Παρόλο που υφίσταται ανειλλημένη μνημονιακή υποχρέωση για εφαρμογή του σχετικού νομοθετημένου καθεστώτος, πιστεύουμε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως από 01.01.2018, η συγκεκριμένη διάταξη θα επιβαρύνει απίστευτα μια σειρά από αγαθά που καταναλώνονται σε μια νησιωτική περιοχή που γειτνιάζει με τα αντίστοιχα «ελκυστικά» θέρετρα της γειτονικής Τουρκίας.

Γνωρίζουμε ότι, μαζί με όλες τις άλλες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που τους έχουν επιβληθεί, οι επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, η οποία θα ενισχυθεί προς το χειρότερο αν επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος. Φυσικά, μαζί με όλους, θα δοκιμασθούν με ασύμμετρο τρόπο κι οι συνάδελφοί μας Εκτελωνιστές-Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι έχετε τη δυνατότητα, να παρατείνετε τουλάχιστον, το σημερινό καθεστώς φορολόγησης για ένα ακόμη χρόνο (μέχρι 31.12.2018), ώστε με ομαλό κι όχι φορολογικά εξουθενωτικό τρόπο, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα κάτω από οικονομικά καλύτερες συνθήκες.
Φυσικά θα παραμείνουμε στη διάθεσή σας για οποιονδήποτε σχετικό λόγο μας χρειαστείτε».

Με ιδιαίτερη τιμή,
Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Τ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Γ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
Χ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ