Ν.Δ.: Το mail Χαρδούβελη  κατοχύρωνε τον νησιωτικό ΦΠΑ

Για κωμικοτραγική προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ «δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη» κάνουν λόγο οι βουλευτές της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας και Νότης Μηταράκης.

«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την Κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως  στους δανειστές πριν από το δημοψήφισμα» σημειώνουν σε δήλωσή τους και ξεκαθαρίζουν ότι «στη σελίδα 27 του mail Χαρδούβελη, η τότε  κυβέρνηση της Ν.Δ. αφενός επιβεβαίωνε την κατοχύρωση του νησιωτικού ΦΠΑ ως κεκτημένου στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφετέρου αρνούνταν την κατάργησή του στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Στη δήλωσή τους σημειώνουν ακόμα: Αντιθέτως, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως  στους δανειστές  πριν από το δημοψήφισμα. Αν δεν συμφωνούν στην Κυβέρνηση με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.  να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Και εκεί να κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας. Ή εναλλακτικά να εντάξουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα μέτρα του κοινωνικού μερίσματος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά ήταν και είναι επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα».

Πηγή: naftemporiki.gr