Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα απο τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των σταυρών που απέσπασαν οι υποψήφιοι στις εκλογές του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την εκλογή της νέας διοίκησης.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα στα νησιά της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική αν και σε αυτές τις εκλογές, οι εγγεγραμμένοι για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ήταν λιγότεροι απο κάθε άλλη φορα. 

Σημειώνεται οτι οι κάλπες στην Ρόδο έκλεισαν γύρω στις 8 σήμερα το βράδυ αντί στις 7, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι προσήλθαν καθυστερημένα. 

Η νέα διοίκηση θα αποτελείται απο 51 μέλη και συγκεκριμένα, το εμπορικό τμήμα θα εκλέξει 14 συμβούλους, το μεταποιητικό 18, το υπηρεσιών 12, και το τουριστικό 7. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η "Ροδιακή", πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για το τουριστικό τμήμα στην Ρόδο, το οποίο είχε και τους λιγότερους υποψηφίους. Για το τμήμα αυτό ψήφισαν 131 άτομα. 

Τα τελικά αποτέλεσματα για το τουριστικό τμήμα έχουν ως εξής: 

Γερονικόλας Νίκος: 98 

Γιάννενα Μαρία: 1 

Θυρής Γεωργίος: 62

Καρπαθάκης Δημήτρης: 16 

Κουτούζης Σταμάτης: 4

Παγωνάκης Σάββας: 115 

Σαράγιας Ηλίας: 4 

Σαράντης Δημήτρης: 4 

Σαχίνη Χρυσάνθη: 10 

Τσάταρου Σεβαστή: 2 

Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα και στα υπόλοιπα νησιά, ενώ αναμένεται και η καταμέτρηση για τα υπόλοιπα τμήματα που έχουν και τους περισσότερους υποψηφίους.