Ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη για την κλοπή του πετρελαίου στο νοσοκομείο

Ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη για την κλοπή του πετρελαίου στο νοσοκομείο

Ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη για την κλοπή του πετρελαίου στο νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 818 ΦΟΡΕΣ

Απολογούμενη αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η 27χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία η οποία συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση κλοπής πετρελαίου θέρμανσης από το 2013 έως το 2015 από το νοσοκομείο της Ρόδου!

Η 27χρονη κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, μαζί με τρεις συμπατριώτες της ηλικίας 43, 22 και 24 ετών καθώς και έναν 47χρονο Έλληνα. Μάλιστα η ίδια διατηρούσε σχέση το 2015 οπότε και εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τον 43χρονο Αλβανό.
Χθες η 27χρονη συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Στέλιο Αλεξανδρή βρέθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τα όσα της καταλογίζονται.

Η αλλοδαπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι είχε πράγματι σχέση με τον 43χρονο για έξι μήνες και τους δύο τελευταίους πριν την σύλληψή του, διέμεναν μαζί. Καθώς είχε τρακάρει το αυτοκίνητό της είχε μισθώσει ένα άλλο από επιχείρηση, η οποία λίγο καιρό αργότερα της το άλλαξε δίνοντας της κάποιο άλλο μοντέλο. Η ίδια είπε ότι κάποιες φορές το αυτοκίνητο το έπαιρνε και ο τότε σύντροφος της, έως την ημέρα που της είπε ότι δεν το είχε και εκείνη έκανε καταγγελία για κλοπή οχήματος στην αστυνομία.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 27χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση είχε εκδοθεί ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία ανέφερε τα εξής:
«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη, συνεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας μεγάλης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Αλβανοί ηλικίας 43, 24 και 22 ετών, καθώς και ένας 47χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και αρχηγό τον 43χρονο, τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν.

Η σπείρα ενεργούσε νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Από την αξιοποίηση των ευρημάτων και την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των Αλβανών, καθώς και η εμπλοκή του 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος τους είχε παραχωρήσει το ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και παράλληλα αγόραζε ποσότητες του κλεμμένου πετρελαίου.

Κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα το είχαν μετατρέψει σε παράνομο «βυτίο» καυσίμων
• Εννιακόσια εξήντα (960) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τοποθετημένα σε -41- πλαστικά δοχεία που βρίσκονταν μέσα στο τροποποιημένο όχημα
• Πεντακόσια (500) μέτρα πλαστικών σωληνώσεων
• Αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία
• Διάφορα εργαλεία και ηλεκτρικός μετρητής πετρελαίου
Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Υπολογίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν περισσότερα από 140.000 λίτρα υγρού καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης) το οποίο μεταπούλησαν, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στο Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών