Σήμερα ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών

Σήμερα ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών

Σήμερα ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των δημοτικών λουτρών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το πρωί, διενεργείται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των δημοτικών λουτρών («παραδοσιακό Χαμάμ) στη Μεσαιωνική Πόλη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου και σύμφωνα με αυτήν βγήκε “στον αέρα” η διακήρυξη.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος στην ουσία θα ξεκινήσει στις 10:00 σήμερα το πρωί αφού θα δοθεί μία ώρα για την κατάθεση των προσφορών, θα διεξαχθεί στα γνωστά πρότυπα με τα οποία διενεργεί τους διαγωνισμούς του ο Δήμος, δηλαδή με δημοπρασία στην οποία θα καθοριστεί το μίσθωμα με ανοιχτό τρόπο.

Στη Δημοτική Αρχή πιστεύουν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και, βέβαια, ότι η αξιοποίηση των λουτρών θα δώσει μία νέα ώθηση στην αναβάθμιση της Μεσαιωνικής Πόλης με εναλλακτικούς τρόπους επιχειρηματικότητας, στηριζόμενους όμως πάνω στην παράδοση.
Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος για την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, κ. Δήμος Μουτάφης, ο διαγωνισμός συνοδεύεται από τεχνικούς όρους, οι οποίοι έχουν καταρτιστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τους οποίους, θα πρέπει ο ανάδοχος να λειτουργήσει το ακίνητο κάνοντας χρήση των σύγχρονων μεθόδων, σεβόμενος όμως τον παραδοσιακό, τον κλασικό, χαρακτήρα του ακινήτου.

Είπε, ακόμη, ότι, με σκοπό να προστατεύσουν τον επίδοξο μισθωτή του Δήμου, έχουν θέσει ως προϋπόθεση, για πρώτη φορά στις προκηρύξεις του Δήμου, ότι το συμβατικό μίσθωμα θα καταβάλλεται μόνο εφόσον εγκριθούν οι όροι χρήσης από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, κι αυτό για να μην καταστήσουν τον ανάδοχο του Δήμου όμηρο των γραφειοκρατικών διαδικασιών που είναι βέβαιοι ότι θα προκύψουν.

Επίσης, υπάρχει μία πολύ υψηλή εγγυητική επιστολή, γύρω στα 300 χιλιάδες ευρώ, για τις τεχνικές εργασίες που πρόκειται να γίνουν μέσα στο ακίνητο, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σοβαρότητα της συμμετοχής του οποιουδήποτε επίδοξου αναδόχου αλλά και επειδή πρόκειται για ένα ακίνητο με ιστορική σημασία. Μάλιστα, ένας από τους όρους είναι ότι η χρήση του θα εξακολουθήσει να είναι αυτή του «παραδοσιακού Χαμάμ».

Το ακίνητο παραχωρείται για δώδεκα χρόνια, το ελάχιστο μίσθωμα ορίστηκε στα 3000 ευρώ συν επιπλέον 1% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων, τα οποία θα οριστούν τουλάχιστον στο ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή, και μηδέν έσοδα να κάνει ο ανάδοχος, θα θεωρηθεί ότι έχει κάνει 300 χιλιάδες ευρώ ακαθάριστα έσοδα, από τα οποία θα πρέπει να καταβάλει στο Δήμο το 1%.

Άλλες δημοπρασίες
Εν τω μεταξύ, χθες, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, διεξήχθησαν δύο πλειστηριασμοί δημοτικών ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.
Και τα δύο κατοχυρώθηκαν στους μοναδικούς ενδιαφερόμενους που προσήλθαν, ένας για το κάθε ακίνητο.

Πρόκειται για το καφενείο στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, εμβαδού 80 τ.μ. το οποίο εκμισθώθηκε για έξι χρόνια με μισθίο 350 ευρώ το μήνα και ακόμα ένα κατάστημα εμβαδού μόλις 21 τ.μ. το οποίο εκμισθώθηκε επίσης για έξι χρόνια με μισθίο 120 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο