Στο ρυθμό του Santa Run και η Ρόδος (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Εκατοντάδες  Άγιοι Βασίληδες  κατέκλυσαν την Τρίτη  το μεσημέρι το κέντρο  της πόλης της Ρόδου,  συμμετέχοντας στην εκδήλωση  "Santa Run  Rhodes",  που πραγματοποιείται  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας, με στόχο να συλλέξει χρήματα για τις ανάγκες του συλλόγου "Φλόγα".


Από νωρίς το μεσημέρι, η πλατεία Ιπποκράτους της Παλιάς Πόλης έγινε κατακόκκινη, από όπου και ήταν το σημείο εκκίνησης της εκδήλωσης, ενώ η λήξη της πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συναυλίας των Onirama, οι οποίοι και ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες, που διασκέδαζαν μαζί τους για περισσότερες από δύο ώρες. 

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο “ιπτάμενος” Άγιος Βασίλης
Έκλεψε τις εντυπώσεις ο “ιπτάμενος” Άγιος Βασίλης


Ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ξεχύθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους της Ρόδου, μετατρέποντας το κλίμα σε άκρως εορταστικό. Μικροί και μεγάλοι, με έναν κοινό σκοπό, έβαλαν τις κόκκινες στολές τους και έστειλαν μήνυμα ενότητας και ευαισθητοποίησης για εκδηλώσεις και ενέργειες όπως η συγκεκριμένη. Στη διάρκεια μάλιστα του Santa Run, πετούσαν στον ουρανό και δύο Άγιοι Βασίληδες τους οποίους ο κόσμος είχε την τύχη να απολαύσει.


Η φετινή διαδρομή, πραγματοποιήθηκε έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης από τη Θαλασσινή πύλη και με κατεύθυνση προς το Μαντράκι της Ρόδου, ενώ η λήξη της ήταν πίσω από την πλατεία του Δημαρχείου, στο πάρκινγκ του ΔΟΠΑΡ όπου και πραγματοποιήθηκε η συναυλία των Onirama. Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, με εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες να διασκεδάζουν παρέα με το αγαπημένο τους συγκρότημα, ακούγοντας τραγούδια δικά τους και όχι μόνο. 

Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας βγήκε η “απαραίτητη” selfie των Onirama με τους εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες!
Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας βγήκε η “απαραίτητη” selfie των Onirama με τους εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες!


Τα χρήματα που συλλέχθηκαν από την εκδήλωση θα διατεθούν όπως και πέρσι στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», όπου για την περσινή χρονιά το ποσό που παραδόθηκε στον σύλλογο ανήλθε στα 7.500 ευρώ, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν η πρώτη απόπειρα πραγματοποίησης του.

Το Santa Run Rhodes συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δωδεκανήσου «Μια Αγκαλιά», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.


 

*Βίντεο απο drone: Σάββας Νικολάου