Ρόδος: Εξαπάτησε ηλικιωμένη για δήθεν χρέος της κόρης της

Ρόδος: Εξαπάτησε ηλικιωμένη για δήθεν χρέος της κόρης της

Ρόδος: Εξαπάτησε ηλικιωμένη για δήθεν χρέος της κόρης της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 746 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή

Το ποσό των 150 ευρώ κατάφερε 35χρονος να του δώσει 68χρονη στις Καλυθιές, προκειμένου όπως της είπε να εξοφλήσει ανύπαρκτη παραγγελία που είχε κάνει η κόρη της!

Ο 35χρονος ζητούσε τα διπλάσια αλλά τελικά δεν τα πήρε αφού η 68χρονη επικοινώνησε με την κόρη της και εν συνεχεία με την αστυνομία η οποία και συνέλαβε το δράστη ο οποίος χθες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή για την υπόθεση αυτή!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν προχθές στο χωριό Καλυθιές της Ρόδου όπου κινούνταν πεζή η 68χρονη. Όπως η ίδια δήλωσε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αφού την πλησίασε με το αυτοκίνητό του ο 35χρονος τη ρώτησε τι κάνει και αν είναι καλά. «Δεν με γνωρίζεις» τη ρώτησε ο κατηγορούμενος προσθέτοντας «τι κάνουν τα παιδιά».

Η 68χρονη γυναίκα τον ρώτησε αν γνώριζε τα παιδιά της και συγκεκριμένα την κόρη της και εκείνος απάντησε θετικά. Τότε ο 35χρονος της είπε ότι η κόρη της είχε παραγγείλει κάτι πράγματα από αυτόν και του όφειλε χρήματα, το ποσό των 150 ευρώ και τον είχε στείλει να τα πάρει από εκείνη. Μάλιστα ο 35χρονος προσποιήθηκε ότι πήρε τηλέφωνο και συνομίλησε με την κόρη της 68χρονης, η οποία και δήθεν του είπε να του δώσει τα οφειλόμενα χρήματα η μητέρα της!

Η 68χρονη του είπε ότι θα πήγαινε σπίτι της γιατί επάνω της δεν κρατούσε χρήματα αλλά ήταν μακριά και τότε ο 35χρονος προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο του. Πράγματι πήγαν στο σπίτι της 68χρονης και εκείνος την περίμενε στο όχημα. Η γυναίκα αφού πήρε από το σπίτι της τα 150 ευρώ επέστρεψε να του τα δώσει και τότε εκείνος της είπε πως του όφειλε άλλα 150 (δηλαδή σύνολο 300 ευρώ).

Ο 35χρονος πήρε τα μισά χρήματα και η 68χρονη μπήκε και πάλι σπίτι της για να πάρει και τα υπόλοιπα, όμως κάτι δεν της πήγαινε καλά. Έτσι επικοινώνησε με την κόρη της η οποία και της δήλωσε ότι τίποτα από όλα όσα της είχε πει ο 35χρονος δεν ισχύει και πως φυσικά κανένα εμπόρευμα δεν είχε παραγγείλει που θα έπρεπε να πληρώσει η μητέρα της!

Άμεσα η 68χρονη ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, αστυνομικοί του οποίου και συνέλαβαν τον 35χρονο ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Κατά τη σύλληψη του 35χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του τα 100 από τα 150 ευρώ τα οποία και επέστρεψαν στην 68χρονη.

Χθες το μεσημέρι ο κατηγορούμενος βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου και απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι πάσχει από ψυχικές διαταραχές και πως λαμβάνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Ο ίδιος είπε πως ήρθε πριν μερικές ημέρες από την Αθήνα μαζί με την σύζυγό του και τα τρία τους ανήλικα παιδιά και πως διέμειναν σε ξενοδοχείο το οποίο όμως έπρεπε να πληρώσουν καθώς και να αγοράσει τα φάρμακα του. Καθώς χρήματα δεν είχαν και τα λίγα με τα οποία είχαν έρθει είχαν τελειώσει, σκέφθηκε τον τρόπο αυτό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου και να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού στον πελάτη του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο το δικαστήριο και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης και έκρινε ένοχο τον 35χρονο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους