Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

Ποια φρούτα και λαχανικά  δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Για να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερες μέρες θα πρέπει να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε σωστά.

Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή συντήρηση των φρέσκων προϊόντων, αφού ορισμένα είναι ευαίσθητα στο κρύο και συντηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ άλλα χρειάζονται τις χαμηλές θερμοκρασίες για να μη χαλάσουν γρήγορα.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως να προσέχετε ποια φρούτα και λαχανικά αποθηκεύετε μαζί. Ορισμένα προϊόντα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ένα αέριο που προωθεί τη διαδικασία της ωρίμανσης. Φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα και το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο κι έτσι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε αυτό.

Παρακάτω θα δείτε μερικά βασικά ζεύγη τροφίμων που δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί, καθώς το ένα προϊόν απελευθερώνει αιθυλένιο και το άλλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο αέριο.

Ντομάτες & αγγούρια: Η ντομάτα απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ το αγγούρι είναι ευαίσθητο σε αυτό.

Μήλα & μπανάνες: Το μήλο απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ η μπανάνα, όταν είναι αρκετά ώριμη, είναι ευαίσθητη σε αυτό.

Αβοκάντο & μελιτζάνα: Το αβοκάντο απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ η μελιτζάνα είναι ευαίσθητη σε αυτό.

Πεπόνι & καρπούζι: Το πεπόνι (τόσο η ποικιλία χάνεϊντιου όσο και το κανταλούπε) απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ το καρπούζι είναι ευαίσθητο σε αυτό.

Ροδάκινα/βερίκοκα & πιπεριές: Τα ροδάκινα και τα βερίκοκα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ενώ οι πιπεριές είναι ευαίσθητες σε αυτό.

Πηγή: medicalnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Θερμική εξάντληση: Συμπτώματα – Πρώτες Βοήθειες

Εγκυμοσύνη και οδοντιατρική φροντίδα

Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Αιφνίδια βαρηκοΐα: Συμπτώματα, αίτια και βαθμός σοβαρότητας

Κλιματισμός και νόσος λεγεωνάριων: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Χρήσιμες, καθημερινές συμβουλές

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2024, «Μάιος Μήνας Μέτρησης»

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες