Ο Μαραθώνιος ενισχύει το τουριστικό προϊόν του νησιού

Ο Μαραθώνιος ενισχύει  το τουριστικό προϊόν του νησιού

Ο Μαραθώνιος ενισχύει το τουριστικό προϊόν του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Έχουν αρχίσει και το συμπεριλαμβάνουν στα τουριστικά πακέτα οι τουρ οπερέιτορ

Μετά την TUI, και η θυγατρική της LTUR ξεκινά τις επόμενες ημέρες μέσω του δικτύου των τουριστικών της γραφείων αλλά και μέσω του διαδικτύου την προβολή και πώληση οργανωμένων πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί από 29 Απριλίου έως 1 Μαΐου στο νησί.

Μάλιστα υπάρχει εκ μέρους της περιφέρειας η βεβαιότητα ότι, το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν και άλλοι, προβάλλοντας και προωθώντας ακόμα περισσότερο αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Σημειώνεται ότι φέτος ο διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ο οποίος θα προβάλει το γεγονός μέσω των κατά τόπους γραφείων του σε όλο τον κόσμο, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, με την ιδιότητα της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του μαραθωνίου της Ρόδου, που φέτος κλείνει πέντε χρόνια ζωής.

Όπως αποφασίστηκε θα γίνει αδελφοποίηση με το διεθνή μαραθώνιο της Λάρνακας που πραγματοποιείται το φθινόπωρο και μάλιστα οι δύο αγώνες μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

«O Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που θα διοργανωθεί στις 29 Απριλίου αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι ένας αγώνας θεσμός ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το μαραθώνιο κοντά στην Πρωτομαγιά δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς και επισκέπτες εκτός Ρόδου να παρατείνουν την παραμονή τους στο νησί.

Φέτος ο Μαραθώνιος της Ρόδου κλείνει τα πέντε, περνά στην φάση της «ενηλικίωσης». Η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατέταξε στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρας μας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Είναι μία αθλητική εκδήλωση η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες.

Έχει στόχο την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο» είπε η κα Παπαβασιλείου στην ομιλία της και πρόσθεσε: «Φέτος το όραμα της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό παίρνει σάρκα και οστά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ύστερα από στοχευμένες και εντατικές προσπάθειες, ενεργοποιήθηκαν μεγάλοι tour operators, οι οποίοι πουλάνε πλέον τον μαραθώνιό μας. Συγκεκριμένα η TUI Βελγίου έχει συνθέσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στον μαραθώνιο Ρόδου, τα οποία πουλά μέσω της ιστοσελίδας της.

Σημειώστε ότι η TUI προβάλλει μόνο δύο αθλητικά γεγονότα του είδους σε όλο τον κόσμο. Μαζί με το Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου διαφημίζει τον μαραθώνιο της Μαγιόρκα καλώντας τους Βέλγους να συνδυάσουν αθλητισμό και διακοπές. Πέρα από την TUI, και η θυγατρική της LTUR ξεκινά τις επόμενες ημέρες μέσω του δικτύου των τουριστικών της γραφείων αλλά και μέσω του διαδικτύου την προβολή και πώληση οργανωμένων πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο μας.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τον αγώνα και για τη Ρόδο μας και είμαστε βέβαιοι ότι το παράδειγμα της TUI και της LTUR θα ακολουθήσουν και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς».

Επίσης σύμφωνα με την ίδια στο πλαίσιο των συγκροτημένων προσπαθειών της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό, θα συγκροτηθεί ομάδα που θα αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου από τη Ρόδο, ώστε όλοι μαζί να πάρουν μέρος στον αγώνα με το σύνθημα “Run for Tourism”. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Υπουργείο Τουρισμού & τον ΕΟΤ. Είναι ουσιαστικά μία ιδέα της ίδιας της Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά η οποία πήρε σάρκα και οστά στον κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών, όπου η κα Παπαβασιλέιου συμμετείχε με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Μιλώντας για τη στήριξη που θα παρέχει φέτος στο μεγάλο αυτό γεγονός η αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής: «Στο σημείο αυτό, θέλω να ανακοινώσω ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί πλέον υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Υπάρχει γενικότερα συνεργασία με τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους γραφεία του στο εξωτερικό τα οποία διαχέουν τα νέα του αγώνα στα δίκτυα τους και στηρίζουν τις ενέργειές μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Επίσης, συνεχίζεται σταθερά η συνεργασία με τον ΣΕΤΕ για την προβολή του αγώνα και την ανάδειξη της Ρόδου ως προορισμού αθλητικού τουρισμού. Ο ΣΕΤΕ διοργανώνει δημοσιογραφικά ταξίδια φέρνοντας στη Ρόδο δημοσιογράφους από μέσα του εξωτερικού οι οποίοι καλύπτουν το γεγονός. Όπως κάθε φορά, θα προσκαλέσουμε και Έλληνες δημοσιογράφους από μεγάλα ΜΜΕ».

Αναφερόμενη στο μαραθώνιο της Λάρνακας και αφού τόνισε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί βασική αρχή της περιφέρειας έκανε γνωστό ότι σχεδιάζεται η αδελφοποίηση με το διεθνή μαραθώνιο της Λάρνακας. «Είναι ένας αγώνας ο οποίος πραγματοποιείται σε μία νησιωτική περιοχή το φθινόπωρο. Τόσο ο Μαραθώνιος της Ρόδου όσο και ο Μαραθώνιος της Λάρνακας έχουν κοινά στοιχεία και οι δύο αγώνες μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε στη Ρόδο αντιπροσωπεία από τη Λάρνακα επικεφαλής της οποίας θα είναι πιθανότατα ο δήμαρχος ώστε να ανακοινώσουμε επίσημα την αδελφοποίηση» είπε επίσης.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια όσους στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση, όπως το κατάστημα της Adidas Ρόδου, την Aegean που είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών, την Blue Star Ferries που είναι ο επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, τον όμιλο Η Hotels collection που είναι ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ., το Sheraton Hotel ως χορηγό φιλοξενίας και το Plaza Hotel που αποτελεί από την αρχή το κέντρο διανομής υλικού και της γραμματείας του μαραθωνίου.

Επίσης ευχαρίστησε και όλες τις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον αγώνα και χωρίς τη βοήθειά τους, θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση, δίνοντας ραντεβού στις 29 Απρίλη!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο δήμος και η περιφέρεια σχεδιάζουν και διοργανώνουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που στόχο έχουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Ήδη η συνεργασία μας έχει αποδώσει καρπούς. Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερη. Η συνάντηση αυτή έχει αναδείξει το νησί μας σε κέντρο αθλητισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους και με αυτήν προσφέρουμε μία πανέμορφη διαδρομή για όσους συμμετάσχουν» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου