Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στη Νίσυρο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στη Νίσυρο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Στις 15 Ιανουαρίου 2000, στο Δημαρχείο της Νισύρου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Χρ. Κουμάντος και ο Δήμαρχος Νισύρου αείμνηστος Παναγιώτης Κατσιματίδης, παρουσία του Υπουργού Αιγαίου κ Σταύρου Μπένου, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συμφωνίας Υιοθεσίας του Δήμου Νισύρου από τον Δήμο Καλαμάτας. Έκτοτε δεν υπήρχε καμμιά επαφή μεταξύ των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος πριν ένα χρόνο περίπου, σε επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, υπενθύμισε την συμφωνία υιοθεσίας και ζήτησε την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων που είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη τακτικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Έτσι, αποφασίστηκε η μετάβαση αντιπροσωπείας από την Καλαμάτα στη Νίσυρο, στις 7 Μαρτίου 2018, οπότε θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της Κυβέρνησης.
Στην αποστολή αποφασίστηκε να συμμετέχουν 3 αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, 22 άτομα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, 4 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και ένας δημοσιογράφος και φυσικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η αποστολή αναχώρησε “μεταφέροντας την αγάπη και την υποστήριξη των Καλαματιανών προς τους ακρίτες του Αιγαίου.
Πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αποχαιρέτησε τα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία, τονίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με ένα νησί της Δωδεκανήσου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία.

Ο Δήμος Καλαμάτας κάλυψε τα έξοδα μετάβασης της αντιπροσωπείας, που έγινε οδικώς μέχρι τον Πειραιά και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς (μέσω Κω). Ο Δήμος Νισύρου ανέλαβε τη φιλοξενία των επισκεπτών.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο νησί ενώ παραβρέθηκε ως προσκεκλημένη στο γεύμα που παρατέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Δήμο Νισύρου. Είναι άξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάγεται από την Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, εκτός πρωτοκόλλου με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου, απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία της αποστολής, προσέφερε δώρα στο Δήμαρχο Νισύρου και έδωσε την υπόσχεση ότι τα καντήλια στους Ιερούς Ναούς της Νισύρου θα καίνε με ελαιόλαδο Καλαματιανό, κάτι που θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Νισύρου ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα από τη Νίσυρο.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατάγονται από τη Μεσσηνία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας εκτέθηκαν προϊόντα της Καλαμάτας, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, προς τους πολίτες της Νισύρου, στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Νισύρου, με κεράσματα από τοπικά προϊόντα των δύο Δήμων και φυσικά μουσική και χορούς από την Καλαμάτα και τη Νίσυρο

Η Καλαματιανή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από το Δήμο Νισύρου και τους πολίτες του νησιού, η οποία «υιοθετήθηκε» από το Δήμο Καλαμάτας το 2000 και αποχώρησε την Πέμπτη το πρωί με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου