Παράνοια, καλωσήρθες και στον τόπο μας

Παράνοια, καλωσήρθες και στον τόπο μας

Παράνοια, καλωσήρθες και στον τόπο μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1678 ΦΟΡΕΣ

Κάτι από τα δύο ντέρμπι της Τούμπας που δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα και εκτροχίασαν τη Σούπερ Λίγκα θύμισε το χθεσινό ματς Ηρακλής Λάρδου-Τήλος

Καλωσορίζουμε τα ωραία και στον τόπο μας, που έζησε χθες, σε μικρογραφία, τις «ομορφιές» που διασύρουν τις τελευταίες μέρες το ήδη ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το χθεσινό παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρδου και την Τήλο διεκόπη στο 89’, με την φιλοξενούμενη ομάδα να καταγγέλλει τραυματισμό ποδοσφαιριστή της από φιλάθλους που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και να αρνείται να βγει στο γήπεδο για να συνεχίσει, παρότι ο διαιτητής Νίκος Διακοφιλιππής έδωσε εντολή για συνέχιση του αγώνα και τη γηπεδούχο να αμφισβητεί τον τραυματισμό, κάνοντας λόγο για «θέατρο» και για προσπάθεια «κλοπής» των τριών βαθμών στα χαρτιά.

Τη στιγμή της διακοπής ο Ηρακλής ήταν μπροστά με 4-3, με τον διαιτητή να αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα τα ακόλουθα:

«Στο 89’ του αγώνος και μετά την επίτευξη του τέταρτου γκολ της γηπεδούχου ομάδος Λάρδου, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου, σπρώχνοντας την πόρτα τη πλαϊνή του γηπέδου, τρεις φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος και ένας απ’ αυτούς απώθησε βίαια και έριξε κάτω τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Τήλου Σακελλάρη Ηρακλή.

Φώναξα τον γιατρό και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ο ποδοσφαιριστής παραπονέθηκε για πόνο στον αυχένα. Λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας διέκοψα προσωρινά τον αγώνα και αποσύρθηκα στα αποδυτήρια. Μετά από δέκα λεπτά διακοπής και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, επανήλθα με τους δύο βοηθούς στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η γηπεδούχος ομάδα προσήλθε, ενώ η ομάδα της Τήλου αρνήθηκε να προσέλθει για τη συνέχιση του παιχνιδιού. Οπότε διέκοψα οριστικά το παιχνίδι και ενώ το σκορ ήταν 4-3 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η «φωτιά» άναψε τη στιγμή που ο Μπεννούρ «έγραφε» , με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το 4-3. Ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε επιχειρήσει ξανά, στέλνοντας την μπάλα σε ευαίσθητο σημείο του σώματος αντιπάλου που έπεσε στο έδαφος (πέτυχε το γκολ αφού πήρε το «ριμπάουντ»). Οι Τηλιακοί εξερράγησαν, υποστηρίζοντας πως δεν τηρήθηκε το «ευ αγωνίζεσθαι» και ορισμένοι εξ αυτών φέρονται να πήραν στο κατόπι τον σκόρερ, που έτρεξε να πανηγυρίσει προς την εξέδρα.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Ηρακλής Σακελλάρης, με τους παριστάμενους να αναφέρουν πως μετά από έντονο και διόλου κόσμιο διάλογο που είχε με φιλάθλους, τρεις εξ αυτών παραβίασαν την πλημμελώς ασφαλισμένη πλαϊνή πόρτα της εξέδρας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ο ένας έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή, προκαλώντας την πτώση του στο έδαφος.

Ο Σακελλάρης ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού του αγώνα, επικαλούμενος πόνο στον αυχένα και ζαλάδα, ενώ ο διαιτητής Διακοφιλιππής (βοηθοί Χατζηνικόλας και Ζαχαριάδης) αποσύρθηκε στα αποδυτήρια, περιμένοντας να εκτονωθεί η ένταση.

Όπως σημειώνει ο ίδιος στο Φ.Α., μετά από δέκα λεπτά επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσει το ματς, ωστόσο συνάντησε την άρνηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι επικαλέστηκαν τραυματισμό αθλητή τους και την ανάγκη να μεταβεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, κάτι που έγινε (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, του τοποθετήθηκε κολάρο).

Όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Ηρακλή, το επεισόδιο ναι μεν είναι πραγματικό, ωστόσο δεν υπήρξε τραυματισμός του Σακελλάρη, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια των αντιπάλων τους να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

Η συνέχεια θα παιχθεί στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής, που καλείται να εξετάσει, νωρίτερα απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί και να περιμένει, υπόθεση που θυμίζει έντονα τα δύο ντέρμπι της Τούμπας που προκάλεσαν το απόλυτο μπάχαλο στη Σούπερ Λίγκα.

Το άδοξο τέλος αδικεί κατάφωρα ένα κατά τα άλλα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Η Τήλος προηγήθηκε 0-2 με τέρματα του Αγκόλι στο 3’ και του Φλέγκα στο 12’, ο Ηρακλής ισοφάρισε με γκολ του Μπραχούσι στο 16’ και του Μπανουσάι στο 22’, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά στο 38’ με πέναλτι του Μόσχου, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Κούκι στο 55’.

Το γκολ του Μπεννούρο στο 89’ θα ήταν το κερασάκι , αν η «τούρτα» του ματς δεν αποδεικνυόταν… ακατάλληλη προς βρώση.

Σημειώνεται, πως χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Στέργος Λαμπριανός. Αρχικά είχε οριστεί ο Νίκος Κουγκράς, που δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, καθώς όπως υποστήριξε, δεν ειδοποιήθηκε.

Οι συνθέσεις:
Ηρακλής Λάρδου: Καντιμοίρης, Καμμάς, Κούκι, Συμεωνίδης, Καπιώτης (55’ Δήμπαλης), Χάσα, Φάκκας, Μπεννούρ, Μπανουσάι, Μπραχούσι, Αμπελάς (75’ Μουστάκας).
Τήλος: Χατζηνικόλας, Χατζηφούντας (70’ Ρούκο), Φλέγκας (55’ Χαχάνης), Σακελλάρης Κ., Οίκουτας, Βασιλόπουλος (46’ Αγγελιδάκης), Φυλακούρης, Σακελλάρης Η. , Μόσχου, Αγκόλι, Οικονόμου.

Κολάρο τοποθετήθηκε στον Ηρακλή Σακελλάρη στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου. Η διάγνωση κάνει λόγο για κάκωση αυχένα, μετά από αναφερόμενο τραυματισμό.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή