Η Ρόδος τίμησε  την Λίνα Νικολακοπούλου

Με μια ανεπανάληπτη μαγική βραδιά Λόγου και Μουσικής το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και ο Δήμος Ρόδου γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. 

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό και χειροκρότησε παρατεταμένα όλους τους συντελεστές της βραδιάς, τον Θοδωρή Βουτσικάκη και την Αργυρώ Καπαρού που μαγνήτισαν το ακροατήριο με τις ερμηνείες τους και τη ζεστασιά των φωνών τους, την Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο, που μας ταξίδεψε στην ιδανική σύμπραξη της μελωδίας με τους στίχους, καθώς τη Μικτή Χορωδία Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή με τον Δημήτρη Ιωσήφ στο πιάνο.

Το πιο θερμό του χειροκρότημα επεφύλαξε το κοινό για την στιχουργό - ποιήτρια, η παρουσία της οποίας στη σκηνή υπήρξε καταλυτική. Ανάμεσα στις ερμηνείες των δικών της τραγουδιών, απήγγειλε αποσπάσματα έργων κορυφαίων Ελλήνων Ποιητών αλλά και δικά της μικρά ποιήματα, που έδωσαν ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο, ταιριαστό στη γιορτή της Ποίησης.

Η κ. Λίνα Νικολακοπούλου δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή της για την υποδοχή που της επεφύλαξε η Ρόδος, που χρόνια τώρα παρακολουθεί την πορεία της και εκτιμά το τεράστιο σε μέγεθος και αξία έργο της. Η δε παρουσία του κόσμου στην αίθουσα, τόσο με το μέγεθος του πλήθους που συνέρρευσε στο χώρο όσο και με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στην εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών από τους ερμηνευτές, ήταν συγκινητική, αποδεικνύοντας ότι η Ρόδος διψάει πραγματικά για ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα και ξέρει να τιμά τους ανθρώπους που της τα προσφέρουν. 

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τίμησε την κ. Λίνα Νικολαοκοπούλου απονέμοντάς της τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην Τέχνη του Λόγου και τη συμβολή της στο πνευματικό γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδας.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τους τραγουδιστές, τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν όλοι μαζί και να γίνονται μια μεγάλη συντροφιά με κοινό παρονομαστή την Ποίηση των Στίχων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τέρης Χατζηιωάννου και Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., κ. Στέφανος Κυριαζής, ενώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, καθώς επίσης οι πρώην Δήμαρχοι Ρόδου, Μάνος Κόκκινος και Στάθης Κουσουρνάς και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας που συμμετείχαν στη συναυλία, ήταν οι:
Naranen-Σπανού Katja, Αράπη Σεβαστή, Αργύρη Πόπη, Ασδεράκη Ελένη, Γακούδη Μαρία, Γακούδη Νένα, Γαλανοπούλου Παναγιώτα, Γερασίμου Εύη, Γιαλλουράκης Μιχάλης, Γιαννακάκης Γιάννης, Δαδήρας Γιάννης, Ζαβόλας Νικήτας, Θυμιανού Μαίρη
Κατταβενάκη Ειρήνη, Κατταβενάκης Νίκος, Κουντούρη Ξένια, Κρητικού-Λαμπράκη Άννα, Κυρνής Γιώργος, Λιαμάκη Μαργαρίτα, Μακέστα Ελένη, Μαργαρίτη Σέβα, Μαρίνου Θέμις, Μαστροβασίλλης Μιχάλης, Μιχαηλίδη Ντέπη, Μιχαηλίδη Φερενίκη, Μόρτζου Κλειώ, Μπάκα Μαρία, Μπαράκας Θανάσης, Μπάρμπας Άγγελος, Μπόνη Ιωάννα, Νεοχωρίδου Γεωργία, Ουίλσον Τζώνης, Παναγιωτόπουλος Κώστας, Παπανδρέου Μαρία, Παπαχριστοδούλου Ζουμπουλιά, Παρασχάκη Βάσω, Ροδίτης Κάλλιστος, Ρουμπέτη Μαρίνα, Σταύρου Ειρήνη, Σωτηράκης Διαμαντής, Χιονάκη Θεοδώρα.