Στοιχεία-σοκ δείχνουν δολοφονία του φοιτητή στην Κάλυμνο

Στοιχεία-σοκ δείχνουν δολοφονία  του φοιτητή στην Κάλυμνο

Στοιχεία-σοκ δείχνουν δολοφονία του φοιτητή στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1551 ΦΟΡΕΣ

Μηνύσεις εναντίον του ιατροδικαστή που εξέτασε πρώτος τη σορό του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, όταν βρέθηκε νεκρός σε απόκρημνη περιοχή της Καλύμνου τον περασμένο Νοέμβριο, αναμένεται να υποβάλουν οι γονείς του, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος του τεχνικού συμβούλου που είχαν ορίσει, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο άτυχος νεαρός υπέστη «βίαιο και ασφυκτικό θάνατο».

Ο 21χρονος φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχε πάει στο ακριτικό νησί για να επισκεφτεί τη μητέρα του, που εργάζεται εκεί ως καθηγήτρια, και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου πήρε το ποδήλατο για να κάνει μια βόλτα.

Τα ίχνη του χάθηκαν και βρέθηκε τυχαία νεκρός, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του, έξι εικοσιτετράωρα μετά την εξαφάνισή του, από έναν 15χρονο! Ηταν πεσμένος ανάμεσα σε βράχια στην περιοχή Λαγκά Χώρας, ένα σημείο από το οποίο είχαν περάσει πυροσβέστες, άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες, αλλά κανείς δεν τον είχε δει!

Το πτώμα του άτυχου Νίκου ήταν πεσμένο ανάσκελα, με μια ελαφριά κλίση στο πλάι, μέσα σε ένα ξερό ρυάκι και κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, και έφερε μώλωπες και εκδορές. Φορούσε το παντελόνι του, ένα παπούτσι και μία φανέλα, ενώ το φούτερ του και το δεύτερο παπούτσι εντοπίστηκαν περίπου 30 μέτρα πιο μακριά.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα θρίλερ για το τι ακριβώς έγινε και συνεχίζεται, τέσσερις μήνες μετά. Αρχικά είχε διαρρεύσει το ενδεχόμενο της δολοφονίας έπειτα από πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ αργότερα η νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσο έδειξε ότι τελικά επρόκειτο για δυστύχημα, και συγκεκριμένα για αργό θάνατο έπειτα από πτώση.

«Ο θάνατος του 21χρονου αποκλείεται να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές Αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες, γιατί άποψή μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε συμβεί ανάλογη πτώση, θα έπρεπε να διαπιστωθούν σοβαρές κακώσεις, και εξωτερικές και εσωτερικές» τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Η οικογένεια από την πρώτη στιγμή μιλούσε για δολοφονία, επιμένοντας ότι η σορός του παλικαριού δεν βρισκόταν εξαρχής εκεί όπου βρέθηκε και ότι μεταφέρθηκε. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας μιλώντας στην «Espresso» τόνισε ότι «πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια».

«Τα ευρήματα μας δικαιώνουν. Αποδείχθηκε ότι η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου δείχνει ότι έχουμε έναν βίαιο και ασφυκτικό θάνατο» τόνισε. Μάλιστα, η οικογένεια θα υποβάλει αίτημα για αναπαράσταση με βάση τα νέα στοιχεία των δύο τελευταίων πορισμάτων. Η δικογραφία δεν έχει κλείσει ακόμη και όλες οι εκθέσεις θα παραδοθούν στον εισαγγελέα.
(πηγή: madata.gr)

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου