Οι άντρες επενδύουν στα μαλλιά τους με τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι άντρες επενδύουν στα μαλλιά τους  με τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι άντρες επενδύουν στα μαλλιά τους με τη μεταμόσχευση μαλλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1147 ΦΟΡΕΣ

Τα πυκνά γένια και φρύδια επανέρχονται στη μόδα διεθνώς: Παρά την οικονομική κρίση ολοένα περισσότεροι άντρες δεν διστάζουν να επενδύσουν στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Παράλληλα, η μεταμόσχευση θεωρείται και μέθοδος αντιγήρανσης αφού τους βοηθά να φαίνονται νεότεροι. Με την εμφύτευση αποκαθιστούν την αραίωση σε μαλλιά, γένια, μουστάκι και φαβορίτες. Το καλύτερο;

Σήμερα η μέθοδος είναι ελάχιστα τραυματική, ανώδυνη και αναίμακτη.

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της κορυφαίας κλινικής Advanced Hair Clinics, (βραβευμένη ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο για το 2016 και 2017), Δρ. Αναστάσιος Βεκρής με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών «η πιο σημαντική αιτία της τριχόπτωσης στους άντρες είναι η λεγόμενη ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία σε ποσοστό 95%, η οποία οφείλεται κυρίως σε κληρονομικότητα και γενετική προδιάθεση.


Σε ορισμένους η φάση ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής) είναι πολύ σύντομη και το πέρασμα στην πτώση της (τελογενής φάση) γίνεται πολύ γρήγορα. Η αραίωση εμφανίζεται στην κορυφή του κεφαλιού, τους κροτάφους και σε ορισμένες περιπτώσεις στο πρόσωπο, όπως στα γένια, το μουστάκι και στην ένωσή τους. Είναι εντοπισμένη, σε αντίθεση με τις γυναίκες στις οποίες συνήθως είναι διάχυτη, και μη αναστρέψιμη, παρά μόνο με εμφύτευση μαλλιών».

Η πιο σύγχρονη τεχνική αποκατάστασης της αραίωσης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ονομάζεται FUE (Follicular Unit Extraction). «Είναι εξελιγμένη σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους καθώς δεν αφήνει ουλές και σημάδια ούτε απαιτεί να λάβουμε τμήμα δέρματος από το τριχωτό για να πάρουμε τα τριχοθυλάκια.

Επιλέγουμε μια ισχυρή δότρια περιοχή που βρίσκεται συνήθως χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού-και αν δεν υπάρχουν πολλά μαλλιά εκεί καταφεύγουμε ακόμα και στο πρόσωπο ή το στήθος- και λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα.

Στη συνέχεια τα εμφυτεύουμε στη λήπτρια περιοχή. Όλη η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε 1 χρόνο», επισημαίνει ο γιατρός.

Η τελευταία επιτυχία είναι ότι η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και με την ακούρευτη συνεδρία, κατά την οποία ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύσει τα τριχοθυλάκια χωρίς να ξυρίσει το κεφάλι του ενδιαφερόμενου- ώστε να μην είναι αντιληπτή από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής «τα πυκνά μαλλιά κάνουν κάποιον να δείχνει νεότερος. Η πλειονότητα των ασθενών μας που έρχονται στην κλινική είναι Έλληνες αλλά μια μεγάλη μερίδα από αυτούς ταξιδεύουν από την Ευρώπη, την Ασία, και ειδικά τη Μέση Ανατολή, με σκοπό να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες υψηλής ποιότητας σε συγκριτικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες».

Διαβάστε ακόμη

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις

Γιατί κάνουμε κακές πράξεις