Πώς θα χάσετε κιλά τρώγοντας ζυμαρικά

 Πώς θα χάσετε κιλά  τρώγοντας ζυμαρικά

Πώς θα χάσετε κιλά τρώγοντας ζυμαρικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει κατά μισό κιλό μέσα σε 12 εβδομάδες, τρώγοντας λίγο παραπάνω από τρεις μερίδες ζυμαρικών κάθε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με τη νέα καναδική έρευνα κατά την οποία εξετάστηκαν στοιχεία συνολικά 2.448 ατόμων από 29 μελέτες, που διερευνούσαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ζυμαρικών σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες, διαπιστώθηκε ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους υδατάνθρακες, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και δεν προκαλούν ακραία αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Επίσης, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα τρόφιμα χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη καθυστερούν την πείνα των ανθρώπων, περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση περισσότερου φαγητού και κατά συνέπεια την πρόσληψη θερμίδων.

«Αθώα» τα ζυμαρικά όσον αφορά στην αύξηση βάρους
«Ζυγίζοντας τα στοιχεία, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος του σώματος, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Τζον Σιέβενπαϊπερ, από το Νοσοκομείο του Αγίου Μιχαήλ στο Τορόντο.

Και προσθέτει: «Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ζυμαρικά δεν συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους ή του λίπους στο σώμα μας. Αντίθετα, μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής όπως μιας δίαιτας χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη».

Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να καθοριστεί εάν η κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με άλλες δίαιτες.

Πηγή: medicalnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου