Φυλάκιση 18 μηνών σε 50χρονο  για το χασίς σε μορφή “σοκολάτας”

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 50χρονος από τα Τρίκαλα ο οποίος είχε συλληφθεί με ποσότητα χασίς σε μορφή «σοκολάτας», μικρή ποσότητα κοκαΐνης αλλά και «κλώνους» πιστωτικών καρτών με τις οποίες γίνονταν εξαπατήσεις.

Η υπόθεση ως προς τα ναρκωτικά εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο 50χρονος κατά της απόφασης που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2016 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε βάρος του, σύμφωνα με την οποία τον είχε κρίνει αθώο για τις κατηγορίες της αντίστασης και της κατοχής ποσότητας κοκαΐνης και ένοχο ως τοξικομανή για την ποσότητα χασίς σε μορφή «σοκολάτας», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 50χρονος κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο την ποινή του αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5ευρώ την ημέρα.

Ο 50χρονος και δύο Αθηναίοι ηλικίας 39 και 40 ετών, είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τον Μάιο του 2015, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχίπολης.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και άλλα δύο άτομα ηλικίας 44 και 40 ετών κάτοικοι Ρόδου τα οποία κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ρόδο.
Μετά τις συλλήψεις σε βάρος όλων των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, και ειδικότερα για τον 50χρονο από τα Τρίκαλα, τον 39χρονο και τον 40χρονο από την Αθήνα σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της κατοχής.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τους «κλώνους» των πιστωτικών καρτών η υπόθεση διαχωρίστηκε με κατηγορούμενους τον 53χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος στην πόλη της Ρόδου και τον 40χρονο από την Αθήνα, ενώ διαχωρίστηκε και η υπόθεση με τον 44χρονο και τον 40χρονο κάτοικο Ρόδου τους οποίους βαραίνει η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Έτσι για τα ναρκωτικά δικάστηκαν πρωτόδικα οι δύο Αθηναίοι που αθωώθηκαν και ο 50χρονος από τα Τρίκαλα που είχε καταδικαστεί.