Το Σεπτέμβριο η δίκη για το χασίς - σοκολάτα

Το Σεπτέμβριο η δίκη για το χασίς - σοκολάτα

Το Σεπτέμβριο η δίκη για το χασίς - σοκολάτα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Για το Σεπτέμβριο αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 2 κιλών χασίς σε μορφή σοκολάτας και 934 γραμ. ηρωίνης, στην οποία κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και ένας Έλληνας.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες και στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν 31χρονος και 37χρονος Αλβανός καθώς και 55χρονος Έλληνας, ενώ κατηγορείται και 29χρονος Αλβανικής καταγωγής ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου χθες ο συνήγορος του τελευταίου κ. Κώστας Ασλάνης, υπέβαλε ένσταση μη νόμιμης κλήτευσης του 29χρονου Αλβανού, η οποία έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Κατά την ίδια διαδικασία κατατέθηκε αίτημα από την συνήγορο υπεράσπισης του 55χρονου Έλληνα, κα. Βάσια Παπαγεωργίου, να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση για τον πελάτη της με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας καθώς φέρει αναπηρία σε ποσοστό 67%. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι ο 55χρονος αποφυλακίζεται υπό τους όρους της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αντίστοιχα αιτήματα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης τους υπέβαλαν δια των συνηγόρων τους κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου και Άκη Δημητριάδη, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 37 ετών, τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Η αγοραπωλησία και οι συλλήψεις
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Ιουλίου 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι με συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να εντοπίσουν 55χρονο Έλληνα που ήρθε στο νησί μας με τα ναρκωτικά και να συλλάβουν και τους τρεις άνδρες, αφού όμως είχε ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία με τους δύο Αλβανούς ηλικίας 31 και 37 ετών και προτού οι ουσίες καταλήξουν στην «αγορά» των τοξικομανών!

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας ακόμη αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 29 ετών, ως ο «εγκέφαλος» και ο οποίος αν και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και περιλαμβάνεται στην δικογραφία, εντούτοις δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία από την έρευνα που έγινε, ο 29χρονος αλλοδαπός είχε συστήσει, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί ο 55χρονος και οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν, με σκοπό τη μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κατεργασμένης κάνναβης και ηρωίνης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ειδικότερα, ο 29χρονος φέρεται να εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και με τη βοήθεια του 55χρονου τα μετέφερε στη Ρόδο, όπου τα παραλάμβαναν ομοεθνείς τους για τη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία όλα ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου 2015 το πρωί όταν στο πλαίσιο καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, εντοπίστηκε ο 55χρονος ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί στο νησί μας με πλοίο της γραμμής.

Ο 55χρονος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια σε έρευνα που του έγινε, κουβαλούσε ένα σάκο ο οποίος περιείχε τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 934 γραμμαρίων (οι δύο συσκευασίες) και 2.090 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης σε μορφή σοκολάτα (στις άλλες δύο συσκευασίες).

Επίσης στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε προς τη Ρόδο όπου αναγράφονταν το όνομά του, όμως διαφορετικό επίθετο (ψευδή στοιχεία).
Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος είπε πως τα ναρκωτικά τα μετέφερε για λογαριασμό του 29χρονου Αλβανού, όμως δεν γνώριζε σε ποιους θα τα έδινε.

Άμεσα λοιπόν, ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με στόχο να εντοπιστούν οι παραλήπτες. Έτσι προχθές το απόγευμα η πρώτη «παράδοση» έγινε στον 31χρονο Αλβανό με τον οποίο συναντήθηκε ο 55χρονος στ’ Αφάντου. Εκεί ο Αλβανός αφού παρέλαβε 506 γραμμάρια ηρωίνης και 1049 γραμμάρια χασίς σοκολάτα και έδωσε στον 55χρονο το ποσό των 130 ευρώ, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και τον συνέλαβαν. Στην συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο ραντεβού στην Παστίδα με τον 37χρονο ο οποίος παρέλαβε από τον Έλληνα 426 γραμμάρια ηρωίνης έναντι του ποσού των 585 ευρώ και βέβαια και η δεύτερη σύλληψη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 715 ευρώ, που προορίζονταν ως αμοιβή για την μεταφορά των ναρκωτικών,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών,
• 165 ευρώ, που κατείχε ο 37χρονος και
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί απολογούμενοι, επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και με τα όσα τους καταλογίζονται και πως τα περισσότερα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία έχουν «δημιουργηθεί» από τους αστυνομικούς.
Μάλιστα ο 37χρονος είχε δηλώσει πως πήγε στο ραντεβού με τον 55χρονο, τον οποίο δεν γνώριζε προκειμένου να προμηθευτεί 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι τοξικομανής. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως όταν έφθασε το αυτοκίνητο έγινε η σύλληψή του και ουδέποτε πήρε ναρκωτικά ή έδωσε χρήματα όπως αναφέρεται στην δικογραφία.

Από την πλευρά του ο 55χρονος είχε επαναλάβει στην ανακρίτρια Ρόδου όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει, ότι δηλαδή είναι εξαρτημένος χρήστης με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και την ποσότητα των δύο και πλέον κιλών ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 934 γραμ. ηρωίνης του τα είχε δώσει για να τα μεταφέρει ο 29χρονος Αλβανός που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και διαφεύγει της σύλληψης. Ο 55χρονος είπε πως δεν γνώριζε ούτε σε ποιον ούτε πού θα τα παρέδιδε και πως για την μεταφορά αυτή θα ελάμβανε κάποια ποσότητα που θα την χρησιμοποιούσε για δική του χρήση.

Και οι τρεις προφυλακίστηκαν και βρίσκονται ακόμη στη φυλακή, πλην του 55χρονου ο οποίος με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο