Εξάλειψη τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση

1) Τι είναι η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση;
Η λιποδιάλυση με τη μέθοδο της ηλεκτρολιπόλυσης είναι μια ιατρική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης του λίπους και της κυτταρίτιδας. Διοχετεύοντας ρεύμα χαμηλής έντασης αλλά ειδικής συχνότητας επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα τη μόνιμη, ανώδυνη,αναίμακτη και ασφαλή διάλυση του λίπους. Καλείται, δε, Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, διότι έχουμε τα θεαματικά αποτελέσματα μιας λιπαναρρόφησης, χωρίς χειρουργείο ή περίοδο ανάρρωσης.

2) Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;
Τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδορίου ιστού στις περιοχές των λιπαποθηκών (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), όπου δηλαδή υπάρχει λίπος.
Μέσω των βελονών αυτών διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης αλλά ειδικής συχνότητας,το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους. Η κάθε συνεδρία, διαρκείας 1,5 ώρα, περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με μόνιμη και οριστική εξαφάνιση αυτής ενώ παράλληλα προκαλεί
τόνωση του δέρματος και σύσφιγξη.

3) Απαιτείται απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της θεραπείας;
Ένα άτομο με πρόβλημα τοπικού πάχους, θα λύσει το πρόβλημά του άμεσα, οριστικά και χωρίς να χρειαστεί δίαιτα.
Σε μία περίπτωση γενικευμένης παχυσαρκίας όμως, συνιστάται να ακολουθηθεί μία πιο ισορροπημένη διατροφή, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρέχονται από Κλινικούς Διαιτολόγους κανόνες υγιεινής διατροφής,οι οποίοι τηρούνται πολύ εύκολα διότι τα προιόντα αποδόμησης του λίπους, εισερχόμενα στην κυκλοφορία του αίματος, δρουν κατασταλτικά στο κέντρο της όρεξης και της βουλιμίας.

4) Υποβάλλονται και άνδρες στη θεραπεία;
Απευθύνεται τόσο σε άνδρες,όσο και σε γυναίκες.Οι άνδρες υποβάλλονται στη θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου ή στο σαγόνι, όπου συνήθως εντοπίζεται το πρόβλημά τους.

5) Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;
Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται καθημερινά. Καλό είναι, όμως, να υπάρχει μεσοδιάστημα (2 φορές την εβδομάδα) ώστε να υπάρχει στο μεταξύ έλεγχος και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι θεραπεία με τη θεραπεία βλέπουμε διαφορά στις περιοχές όπου δρούμε.

6) Ποιος είναι ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται;
Κατά την πρώτη συνεδρία γίνεται μια πλήρης εξέταση του ατόμου, λαμβάνεται λεπτομερές ιστορικό, αξιολογείται το πρόβλημα και καθορίζεται κατά προσέγγιση ο αριθμός των θεραπειών. Για ένα μέσο πρόβλημα χρειάζονται περίπου 10 θεραπείες.

7) Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Περίπου 10 ημέρες μετά την κάθε συνεδρία, έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.

8) Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η μέθοδος χαρακτηρίζεται σαν αναίμακτη λιποαναρρόφηση, διότι επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιπαποθηκών. Σε περίπτωση που στο μέλλον σημειωθεί αύξηση του σωματικού βάρους, η κατανομή του λίπους είναι ομοιόμορφη, χωρίς εκλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.

9) Υπάρχουν κίνδυνοι κι επιπλοκές κατά την εφαρμογή της μεθόδου;
Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής εφ’ όσον γίνεται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς. Είναι ανώδυνη. Κατά την εφαρμογή των βελονών δεν υπάρχει πόνος διότι δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδορίου ιστού.

10) Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχουν προβλήματα;
Μετά το πέρας κάθε συνεδρίας το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του. Δεν απαιτείται κάποια φαρμακευτική αγωγή ή περίδεση στα σημεία που έχει εφαρμοστεί η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση. Δεν υπάρχουν σημάδια ή ουλές.

Αμερικής 42, Ρόδος,
Τ 22410 25506
www.skourasmed.gr