Για τα ενοίκια έχουν, για τις καθαρίστριες όχι;

Περιμέναμε, είναι η αλήθεια, από τους σημερινούς, που κατηγορούσαν, κατηγορούν και κουνούσαν το δάχτυλο στους προηγούμενους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για κακοδιαχείριση, για μίζες, κλπ κλπ, να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στην υπόθεση της κατασπατάλησης εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται κάθε χρόνο για την ενοικίαση κτηρίων που στεγάζουν υπηρεσίες και ασφαλιστικούς φορείς του δημοσίου.

Δυστυχώς, ούτε... μαχαίρι, ούτε πιρούνι ούτε... τίποτα δεν έκαναν μέχρι σήμερα. Λόγια, αρλούμπες και υποσχέσεις μόνο, θεωρητικές και χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Ό,τι πάνω – κάτω βλέπουμε να γίνεται δηλαδή εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια.

Χθες οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο (και νυν ΕΦΚΑ) βγήκαν από τα γραφεία τους για ακόμα μια φορά κι έκαναν κατάληψη. Γιατί;

Γιατί αυτό το άθλιο «κράτος» με τους μηχανισμούς που θυμίζουν παρακράτος, μπορεί να βρίσκει λύσεις εκατομμυρίων ευρώ όταν χρειάζεται για να ενοικιαστούν κτήρια για 15 χρόνια(!!!) αλλά δεν μπορεί να βρει λύσει για να προσληφθούν δύο καθαρίστριες και να μην αρρωστήσουν ασφαλισμένοι και συναλλασσόμενοι, που βρίσκονται εκεί καθημερινά.

Χρόνια τα λέμε, χρόνια τα γράφουμε. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε.  Και καλά αυτοί του κράτους των Αθηνών, τους ξέρουμε. Οι φορείς, οι αρχές κι οι εκπρόσωποί μας που εποπτεύουν και ανέχονται όλα αυτά, τι κάνουν; 

Πετάνε αετό... που λέει κι ο φίλος μας ο Μανώλης. Ή βόσκουν τα πρόβατα εκεί παραπέρα;                          

Μιχ.Μ.