Θάρρος ή αλήθεια στο  σινεμά Παλλάς

Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια λυκείου που ανακαλύπτει το διαδικτυακό reality παιχνίδι Nerve, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής.

Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη. Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στην ταινία, η οποία ξεκινά ως σπιντάτο νεανικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως εξωπραγματική, βλακώδης αλληγορία.

«Ένα παιχνίδι σαν το “αλήθεια ή θάρρος” χωρίς το θάρρος», περιγράφει η ίδια η ταινία το «Nerve», ένα διαδικτυακό reality game που συνδυάζει την αμεσότητα του live streaming με τον εθισμό στη χρήση των social media. Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια που το ανακαλύπτει, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής.

Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη. Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στην ταινία των Χένρι Τζουστ και Άριελ Σούλμαν («Μεταφυσική Δραστηριότητα 3 & 4») δηλαδή, η οποία ξεκινά ως σπιντάτο νεανικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως εξωπραγματική, βλακώδης αλληγορία.

Το σενάριο της Τζέσικα Σάρζερ («American horror story»), όπως και το μπεστ σέλερ της Τζιν Ράιαν στο οποίο βασίζεται, ποντάρει σε μια φρέσκια ιδέα, που όμως δεν ξέρει ούτε πώς να εξελίξει πειστικά ούτε πώς να καμουφλάρει έξυπνα σαν καταγγελτική παραβολή. Από ένα σημείο και μετά οι υπερβολές ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, οι φωτογενείς Έμα Ρόμπερτς και Ντέιβ Φράνκο απλώς ποζάρουν ως ερωτευμένοι εν διαρκή κινήσει και το σκηνοθετικό δίδυμο παιδεύεται αδίκως για να δώσει... nerve σε μια φλασάτη ασυναρτησία.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Σινεμά Παλλάς

Αίθουσα 1

Ώρες: Καθημερινά 20:15, 22:30

τηλ. κρατήσεων 2241070670, 2241024475

https://www.cinepallas.gr