Η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου Σύμης

Η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου Σύμης

Η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Την Τετάρτη 2α Μαΐου 2018 εορτή της Μεσοπεντηκοστής καί της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου τού Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, μέ λαμπρότητα καί την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, πανηγύρισε η ιστορική Ενορία του Αγίου Αθανασίου Σύμης.

Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Τρίτη τό απόγευμα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ, προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, συμμετέχοντος και του ιδίου, καθώς και του ιερού κλήρου της Νήσου μας.

Παρέστησαν οι τοπικές Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές καί λοιπές Αρχές, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δήμαρχος κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκας.

Την ιερά Υμνωδία διακόνησαν εξαιρετικά, τόσον στον Εσπερινό, όσον καί τον Όρθρο καί την Θ. Λειτουργία Χορός Ιεροψαλτών της Σύμης. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε, κατά τήν παράδοση στό προαύλιο του Ναού, η αναβίωση του εθίμου του «κουκκουμά» και ακολούθησε παραδοσιακή μουσική βραδιά μέ τήν συμμετοχή όλων των τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, χοροστάτησε στον Όρθρο καί τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ, μέ συλλειτουργούς τόν Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο καί τους Ιερείς της Νήσου μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος πέριξ του Ι. Ναού και εγένετο η ευλόγησις του Κολλύβου του Αγίου και των Άρτων. Ακολούθως, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού καί των ευσεβών ενοριτών, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τόν Άγιον Κώου για την αποδοχή της προσκλήσεως καί του επέδωσε αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου, προς ανάμνησιν της Ιεράς Πανηγύρεως.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο