Συμπληρωματικές καταθέσεις για υπόθεση ναρκωτικών

Συμπληρωματικές καταθέσεις  για υπόθεση ναρκωτικών

Συμπληρωματικές καταθέσεις για υπόθεση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που διαλευκάνθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Αρχάγγελο, καθώς και άλλα δύο άτομα, έδωσαν χθες συμπληρωματικές απολογίες στην ανακρίτρια Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Δήμο Μουτάφη αρνήθηκε για ακόμη μία φορά τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε ότι είναι τοξικομανής και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Συμπληρωματικές εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση έδωσαν επίσης 51χρονος από τον Αρχάγγελο μαζί με τον συνήγορό του κ. Δημήτρη Γεωργά και 36χρονος κάτοικος Ρόδου συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κα. Βάσια Παπαγεωργίου.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, είπαν πως είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και πως γνωρίζονταν με ορισμένους από τους συγκατηγορούμενούς τους είτε επειδή έμεναν στην ίδια περιοχή (αυτό ισχυρίστηκε ο 36χρονος) είτε επειδή μερικές φορές «κερνούσε» ο ένας τον άλλο (όπως είπε ο 51χρονος).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ σε ό,τι αφορά τους δύο 51χρονους διατηρήθηκε το μέτρο της προσωρινής κράτησης που έχει επιβληθεί σε βάρος τους από την πρώτη φορά που απολογήθηκαν για αυτή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, καθώς κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους