Ενεργός «πυρήνας» του  ζίου ζίτσου στον Αρχάγγελο

Οι μαχητικές τέχνες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης γενικώς στο νησί της Ρόδου κι από τον …κανόνα αυτόν τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση ο Αρχάγγελος. 

Χάρις στον Μιχάλη Σακελλάρη, αρκετά παιδιά στην περιοχή έχουν βάλει για τα καλά στην καθημερινότητά τους το ζίου ζίτσου και τον αθλητισμό γενικότερα, ενώ κατακτούν σημαντικές διακρίσεις σε διοργανώσεις εντός κι εκτός Ρόδου. 

Ο Μιχάλης Σακελλάρης ως δάσκαλος-προπονητής είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει κατά πολύ αφιερωθεί στις πολεμικές τέχνες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην περιοχή όσον αφορά το αναπτυξιακό κομμάτι. 
Μαζί με τον προπονητή Ιορδάνη Σακελλάρη έχουν υπό την επίβλεψή τους τον ΑΣ Αυτοάμυνας Αρχαγγέλου που αποτελεί ουσιαστικά «φυτώριο» για την ανάδειξη νέων ταλέντων κι αποκτά πια όσο γίνεται και περισσότερους φίλους. 
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως, εκτός από τα τμήματα υποδομών, άνθρωποι οικογενειάρχες, όπως ο Τάσος Δημητριάδης και ο Αντώνης Σαρικάς, όχι μόνο προπονούνται με τον Μιχάλη Σακελλάρη, αλλά έχουν κατακτήσει και μετάλλια σε σημαντικούς αγώνες.  
Μέσα σ’ όλα αυτά βεβαίως, είναι άξιο αναφοράς ότι ο Μιχάλης Σακελλάρης συμμετέχει σε αγώνες επιπέδου με αξιώσεις κι έχει καταφέρει μέσω αυτών να διακριθεί παραμένοντας έτσι μάχιμος. Μάλιστα μέσα από τις επιτυχίες του και την παρουσία στους αγώνες βελτιώνεται συνεχώς τόσο ως δάσκαλος όσο κι ως αθλητής σε κάθε επίπεδο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμπλουτίζει τις γνώσεις του γύρω από το ζίου ζίτσου και να τις μεταδίδει στους μαθητές του ώστε να εξελίσσονται πραγματικά. Πέραν όλων των παραπάνω, το ενδιαφέρον των γονέων αυξάνεται μάλιστα στον Αρχάγγελο και είναι πλέον σημαντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι θέλουν να εντάξουν στον ΑΣ Αυτοάμυνας τα παιδιά τους, για να μυηθούν στις μαχητικές τέχνες και μέσα απ’ αυτές να καλλιεργήσουν έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτόν ο Μιχάλης και ο Ιορδάνης Σακελλάρης τους ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη τους.

Παρακάτω παρατίθενται οι επιτυχίες αθλητών κι αθλητριών του ΑΣ Αυτοάμυνας Αρχαγγέλου μέσα στο 2018 σε σημαντικούς αγώνες: 
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου -Ne-Waza (20 Ιανουαρίου στα Άνω Λιόσια)
Ανδριάνα Αντωνίου: 2η θέση

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Ζίου Ζίτσου (10-11 Μαρτίου στα Άνω Λιόσια)
Μιχάλης Σακελλάρης: 3η θέση
Αντώνης Σαρικάς: 3η θέση
Σωτήρης Κουφός: 3η θέση

Πρωτάθλημα Νοτιοανατολικού Αιγαίου (28 Απριλίου στην Ιαλυσό) 
Ανδρέας Καλορμάκης: 1η θέση
Μάριος Καραολάνης: 1η θέση 
Χρυσάνθη Καραολάνη: 1η θέση.
Σεβαστιάνα Γιακουμάκη: 1η θέση 
Μάριος Χρήστου: 1η θέση 
Τσαμπίκα Σαρικά: 1η θέση 
Χριστίνα Ψαρά: 1η θέση
Φώτης Λόης: 1η θέση

Τσαμπίκος Ορφανίδης: 1η θέση
Δημοσθένης Δημητριάδης: 1η θέση
Κωνσταντίνος Κίτσιος: 2η θέση
Μιχάλης Διάκου: 2η θέση
Σωτήρης Κουφός: 2η θέση
Ηλίας Σουγιάς: 2η θέση

Τσαμπίκα Αντωνίου: 2η θέση
Ανδριάνα Αντωνίου: 2η θέση
Μάνος Χατζηαντώνης: 3η θέση
Βασίλης Ντάκας: 2η θέση
Ανάργυρος Αποστόλου: 3η θέση
Λευτέρης Παπουτσής: 3η θέση
Δημήτρης Παπουτσής: 3η θέση
Θεοφανία  Ντάκα: 3η θέση
Μανόλης Τσίφτης: 3η θέση
Ιάκωβος Νικολού: 3η θέση
Αναστάσιος Δημητριάδης: 3η θέση

Τα παιδιά του ΑΣ Αυτοάμυνας που αποτελούν το «φυτώριο» και τους πρωταθλητές του μέλλοντος
Τα παιδιά του ΑΣ Αυτοάμυνας που αποτελούν το «φυτώριο» και τους πρωταθλητές του μέλλοντος