Ο τελικός των Mini Athletics Games στη Ρόδο

Το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» στον Άγιο Σουλά θα φιλοξενήσει την Κυριακή 10 Ιουνίου τον τελικό αγώνα στα Mini Athletics Games με διοργανώτρια την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν μια πρωτοποριακή ιδέα του τεχνικού συμβούλου, Σάββα Διακονικόλα και προτάθηκαν στο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ τον περασμένο Δεκέμβρη.

Οι παράγοντες του ΣΕΓΑΣ ενθουσιάστηκαν με τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τη δομή της, καθώς σκοπό έχει να πραγματοποιηθεί μια πρώτη γνωριμία των παιδιών 9-11 ετών με τον κλασικό αθλητισμό. Από τον περασμένο Γενάρη έγιναν συνολικά πέντε αγώνες, ένας ανοικτού και τέσσερις κλειστού, με τα σωματεία να έχουν πολλές συμμετοχές από τα αναπτυξιακά τμήματά τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για παιχνίδια μέσα από τα οποία τα παιδιά διασκεδάζουν και παίρνουν μια… γεύση από τα αγωνίσματα που μπορούν στο μέλλον ν’ ακολουθήσουν. Η επιτυχία του προγράμματος μπορεί να κάνει κι άλλες ΕΑΣ ανά τη χώρα να το εφαρμόσουν, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία ν’ αναδειχθούν νέες δυνάμεις και να ξεκινήσουν να βλέπουν πιο σοβαρά τα παιδιά την ενασχόλησή τους με το στίβο.

Τα αγωνίσματα του τελικού:
-Ταχύτητα 50 μέτρα όρθια εκκίνηση.
-Ταχύτητα 50 μέτρα με εμπόδια όρθια εκκίνηση.
-Δρόμος 120 μέτρα όρθια εκκίνηση.
-Δρόμος αντοχής 450 μέτρα.
-Συλλογή Αντικειμένων.
-Άλμα σε Μήκος με 8 Διασκελισμούς (ελεύθερο πάτημα).

-Άλμα Χωρίς Φόρα.
-Ύψος (ψαλίδι)
-Ρίψη Vortex με σταυρωτό βήμα.
-Ρίψη Μπάλας 1 κιλού από θέση ημι-γονάτισης.
-Εκπαιδευτική Σφαίρα (και τα 2 χέρια).

-Σκυταλοδρομία 2x40 μέτρα όρθια εκκίνηση.
-Σκυταλοδρομία μικτή ταχύτητας και Εμποδίων 8x50μέτρα.
-Σκυταλοδρομία μικτή 6x75 μέτρα.
-Σκυταλοδρομία Formula.
-Σκυταλοδρομία FUN (δημιουργούνται ομάδες ανεξαρτήτου φύλου και συλλόγου)