Δικάζεται οδηγός για τον  θάνατο 41χρονου σε τροχαίο

Στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα δικαστεί για δεύτερη φορά 45χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό 41χρονου Βορειοηπειρώτη, πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο.

Η υπόθεση είχε εξεταστεί μετά από διακοπή, στις 26 Ιουνίου 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και είχε αθωώσει κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο. Κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε έφεση ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα η υπόθεση να  παραπεμφθεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων προκειμένου να εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης εκ νέου. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 5 Ιουνίου 2018.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη Κρεμαστή στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι στις 23 Νοεμβρίου 2011 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε ο 45χρονος και το οποίο ήταν γεμάτο με τουρίστες, κατευθυνόταν προς τη Κάμειρο. Λίγο πριν την Κρεμαστή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις ρόδες του λεωφορείου βρέθηκε ο 41χρονος Σπύρος Μπεκάρης με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 41χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ο άτυχος 41χρονος διέμενε στο νησί μας για περισσότερα από 20 χρόνια και ήταν έγγαμος. Προανάκριση για το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.