Μεγάλη γιορτή στην Τάφρο για την ημέρα Περιβάλλοντος

Μεγάλη γιορτή στην Τάφρο για την ημέρα Περιβάλλοντος

Μεγάλη γιορτή στην Τάφρο για την ημέρα Περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία

Στις 5 Ιουνίου θα γιορταστεί και στην περιοχή μας η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Τάφρο.

Εκεί θα συγκεντρωθούν παιδιά από σχολεία του νησιού μας, τα οποία θα πάρουν μέρος σε διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις, ενώ θα μοιραστούν και φυτά από το περιφερειακό φυτώριο.

«Με τη συμβολή του φυτωρίου θα μοιραστούν στα παιδιά χιλιάδες φυτά που παράγει το ίδιο το φυτώριο και θα είναι λουλούδια ακόμα και μικρά δασικά δέντρα που με σημαντική προσπάθεια του υπευθύνου του κ. Ρένεση παράγονται κατά χιλιάδες» δήλωσε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος πρόσθεσε και τα εξής: «Είναι μία μέρα γιορτής κυρίως για τα παιδιά μας καθώς πάρα πολλά σχολεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ και τον πολιτικό προϊστάμενο του φυτωρίου Μιχάλη Μπαριανάκη καθώς το έργο που παράγεται στο φυτώριο είναι πολύ σημαντικό.

Συμμετέχουν επίσης από πλευράς περιφέρειας η υπεύθυνη εθελοντισμού Χαρούλα Γιασιράνη και ο Χρήστος Ευστρατίου υπεύθυνος για θέματα επιχειρησιακής ετοιμότητας στο πλαίσιο στήριξης της περιφέρειας».

Παράλληλα, ο κ. Φλεβάρης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πεταλούδων και αφορούσε την παρουσίαση της αφίσας με τα ενδημικά είδη της Ρόδου δηλαδή τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού.

Όπως είπε, η αφίσα θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία του νομού Δωδεκανήσου, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ειδών υπάρχουν στην αφίσα και επίσης με οπτικοακουστικό υλικό θα μπορούν οι μαθητές μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για κάποιο ζώο ή φυτό του τόπου μας.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πεταλούδων και σε όλους όσοι μόχθησαν γι΄αυτό καθώς είναι μία δράση που αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης. Μάλιστα ξεκινά μία μεγάλη σειρά από δραστηριότητες της περιφέρειας που με επίκεντρο το περιβάλλον και την ανακύκλωση θα φτάσουν σε συνεργασία με τα σχολεία μας και με το κέντρο περιβαλλοντικής ώστε να δώσουμε το στίγμα ότι σε αυτή τη χώρα πάμε καλά» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος.

Για το συνέδριο των Κυκλάδων
Αναφερόμενος στη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου των Κυκλάδων τόνισε ότι την 1η Ιουνίου (χτες) ξεκίνησε το συνέδριο στη Νάξο με θέματα αγροτικής πολιτικής και πρωτογενούς τομέα. Το συνέδριο θα συνεχιστεί στη Σύρο στις 5 και 6 του μήνα.

Ο κ. Φλεβάρης θα βρίσκεται στο συνέδριο για να θέσει θέματα ανάπτυξης και βιομηχανίας, που έχει εντοπίσει η περιφέρεια η οποία ζητά, όπως είπε, απλοποίηση των αδειοδοτήσεων σε όλες τις επιχειρήσεις ώστε να προχωρήσουν οι παραγωγικές μονάδες και να μη χρειάζονται πολλά δικαιολογητικά και γιατί όχι να γίνονται αυτά ηλεκτρονικά.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «σε μικρούς τόπους πρέπει να υπάρχει μία κανονιστική ρύθμιση ώστε μονάδες αναγκαίες για τη ζωή σε ένα νησί να δημιουργούνται με γρήγορη αδειοδότηση.

Ένα νησιωτικό κράτος που έχει πολλά νησιά, πρέπει να έχει απαντήσεις και ρυθμίσεις σε νομοθετικό επίπεδο. Χρειάζονται νομοθετικά εργαλεία για να μην πηγαίνουν οι αρμόδιες διευθύνσεις για να εφαρμόσουν νόμους που είναι ανέφικτοι στα νησιά. Ναι μεν να εφαρμοστούν οι νόμοι αλλά να υπάρχει και το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να στηρίξουμε τη νησιωτικότητα με τα δικά μας όπλα».

Η νέα πρυτανική αρχή
Επίσης, σε ό,τι αφορά τη νέα πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη που, επισκέφθηκε την περιφέρειά μας μαζί με τη νέα πρυτανική αρχή ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι δόθηκε η διαβεβαίωση πως η περιφέρεια ζητά από την πολιτεία να είναι δίπλα στο πανεπιστήμιο, καθώς, όπως είπε, η παιδεία και οι πανεπιστημιακοί θεσμοί ενισχύουν και θωρακίζουν όχι μόνο την παιδεία αλλά και εθνικούς στόχους.

Η νέα πρτανική αρχή στην Περιφέρεια
Η νέα πρτανική αρχή στην Περιφέρεια


Ο γ. γραμματέας βιομηχανίας
Τέλος, για την επικείμενη επίσκεψη του γενικού γραμματέα βιομηχανίας Στράτου Ζαφείρη στη Ρόδο, με σκοπό να ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, ο κ. Φλεβάρης έκανε γνωστό ότι μετά την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Σύρο, θα απαντήσει για το πότε ακριβώς θα έρθει στη Ρόδο.

«Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του και την προηγούμενη εβδομάδα και ζητήσαμε να μας καθορίσει μία ημερομηνία για να βγει η πρόσκληση.

Η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Δίνεται η δυνατότητα στα ελαιουργεία, να διοχετεύεται ο πυρήνας για λίπανση ή για ζωοτροφές κατόπιν επεξεργασίας. Αυτό επιτρέπεται πλέον και γι’ αυτό θα ενημερώσει ο γενικός γραμματέας» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Η αφίσα με τα ενδημικά είδη τηε Ρόδου
Η αφίσα με τα ενδημικά είδη τηε Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών