Πράξη αλληλεγγύης  από τον Κώο ομογενή Α. Καρπούζη

Η οικογένεια του Ανδρέα και της Θέμις Καρπούζη στη Βοστώνη, βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο όταν χρειαστεί. Τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά μαζί με τα εγγόνια συμμετέχουν σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις της ελληνικής κοινότητας και όχι μόνο.

Έχοντας ψηλά το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η πολυπληθής οικογένεια εθελοντικά στηρίζει άπορους βετεράνους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ασθενείς.

Στα πλαίσια των δράσεων για ακόμη μία χρονιά ο Αντώνης Καρπούζης στήριξε έμπρακτα τον αγώνα που δίνουν τα μικρά παιδιά με τον καρκίνο. Σας παραθέτουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ του συναδέλφου Θεόδωρου Καλμούκου όπως δημοσιεύτηκε στον «Εθνικό Κήρυκα». Τέτοιες ενέργειες των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό μας γεμίζουν περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Εθνικού Κήρυκα:
Ο καρκίνος είναι η πιο απεχθής και επάρατη ασθένεια της εποχής μας, γιατί αλύπητα και αδυσώπητα πονά και βασανίζει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Οταν όμως χτυπήσει μικρά παιδιά γίνεται σωστός εφιάλτης τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους.

Υπάρχουν άνθρωποι με αγάπη πολλή στην καρδιά και αλληλεγγύη οι οποίοι βοηθούν με τον δικό τους τρόπο τα παιδιά και τις οικογένειές τους προσφέροντας κάτι δικό τους που το στερούνται αλλά προσωρινά μόνο γιατί επανέρχεται και πάλι, κι αυτό είναι τα μαλλιά τους.

Ο Αντώνης Καρπούζης προβαίνει σ’ αυτή την ιερή πράξη φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης με προθυμία και αγάπη πολλή στις 3 Ιουνίου «για τα παιδιά, όπως είπε, τα οποία δίνουν μάχη στο Παιδικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, αλλά και σε άλλα επιφανή νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Αντώνης Καρπούζης είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «θα συμμετάσχω για όγδοη χρονιά φέτος στις 3 Ιουνίου στο ‘The One Mission Buzz Off’, στο στάδιο Gillette στην πόλη Φόξμπορο».

Συμπλήρωσε πως «τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο δεν αισθάνονται μόνο άρρωστα, αλλά αισθάνονται και διαφορετικά από κάθε άλλο παιδί». Ο Αντώνης, ένας νέος άνθρωπος, ιδιοκτήτης του πλέον σύγχρονου και καλά εξοπλισμένου Γυμναστηρίου με την ονομασία «Zelos», το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για σχολείο αθλητών αφού διαθέτει όλα όσα ένα κέντρο NFL, είπε πως «με το να κόβουμε τα μαλλιά μας που χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά της ώρας δείχνουμε σ’ αυτά τα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά ότι υπάρχουν και άλλοι που νοιάζονται γι’ αυτά».

Οταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται κάθε φορά που συμμετέχει σ’ αυτή την εκδήλωση του Buzz Off, είπε «αισθάνομαι ότι βοηθώ. Είναι μία θαυμάσια αίσθηση να γνωρίζεις ότι είσαι μέρος ενός εξαιρετικού οργανισμού ο οποίος επικεντρώνεται στο να βοηθά παιδιά και τις οικογένειές τους».

Αναφορικά αν θα ενθάρρυνε κι άλλους Ελληνοαμερικανούς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, αλλά και να συμβάλλουν οικονομικώς, είπε «φυσικά» και συμπλήρωσε πως «δεν έχει σημασία τι εθνικότητα είσαι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια που το ξεκίνησε είναι Ελληνική και η αιτία που η οικογένεια Χασιώτη το άρχισε ήταν ο γιος τους. Για μένα δεν πειράζει αν είναι Ελληνες ή όχι, είναι οικογενειακοί φίλοι κι είναι ένας μεγάλος σκοπός».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καρπούζη, από το έτος 2010 «το πρόγραμμα One Mission Buzz Off έχει συγκεντρώσει πάνω από έξι εκατομμύρια δολάρια κι έχει βοηθήσει πάνω από οκτώ χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους».

Οταν του ζητήσαμε να μοιρασθεί μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να βοηθά άλλους και ιδιαίτερα μικρά άρρωστα παιδιά, είπε πως «δεν υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από το να βλέπεις ένα μικρό παιδί να είναι άρρωστο, θα ευχόμουν να μπορούσα να το θεραπεύσω. Είναι η ίδια αίσθηση σαν να είναι άρρωστο το δικό σου παιδί, είναι κάτι το τρομακτικό. Είναι μικρό αυτό που κάνω, αλλά εάν όλοι μας συμβάλλουμε κατά τον έναν ή άλλον τρόπο, σίγουρα θα κάνουμε μία κακή κατάσταση λίγο καλύτερη για κάποιον».

Υπογραμμίζεται ότι στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια του Buzz-Off, συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων, από μικρά παιδιά ηλικίας πέντε ετών μέχρι άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας. Ενίοτε μάλιστα συμμετέχουν και διασημότητες όπως αθλητές, τραγουδιστές και διάφοροι επώνυμοι.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται όλα, 100%, για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και υπηρεσιών που κάνουν τη ζωή αυτών των λαβωμένων από τον καρκίνο παιδιών λίγο πιο εύκολη και φυσικά και τη ζωή των οικογενειών τους.

Ο οργανισμός One Mission βοηθά στα ακόλουθα νοσοκομεία: Boston Children’s Hospital, The Jimmy Fund Clinic, Hasbro Children’s Hospital.

Ο Οργανισμός, ο οποίος προωθεί αυτό το ανθρωπιστικό και ιερό έργο, One Mission (Μία Αποστολή), είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός αναγνωρισμένος από την πολιτεία της Μασαχουσέτης και την Εφορία (IRS) των Ηνωμένων Πολιτειών, ανήκει στην κατηγορία των μη κερδοσκοπικών Οργανισμών 501 (c) (3) και όλες οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογίας του δωρητή.

Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν στo www.onemissionbuzzoff.org/anthonykarpouzis ή γράφοντας επιταγή στο όνομα One Mission και στέλνοντάς την απευθείας στον Αντώνη Καρπούζη ως εξής: Anthony Karpouzis, Zelos Gym of Westboro, 122 Turnpike Road, Westboro, MA. 01571.