Δεν υπήρξε ένσταση για να πιστοποιηθούν τα λόπια Κατταβιάς

Δεν υπήρξε ένσταση για να πιστοποιηθούν τα λόπια Κατταβιάς

Δεν υπήρξε ένσταση για να πιστοποιηθούν τα λόπια Κατταβιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 347 ΦΟΡΕΣ

Καμία ένσταση δεν κατατέθηκε τελικά επί της διαδικασίας για να πιστοποιηθούν τα φασόλια Κατταβιάς από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ως «προϊόν γεωγραφικής ένδειξης».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, και έτσι είναι ζήτημα ημερών να υπογράψει πλέον ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τη σχετική απόφαση ώστε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Τα λόπια Κατταβιάς όπως είναι γνωστά, σε τοπικό επίπεδο, θα είναι το τρίτο προϊόν της περιοχής μας που θα αποκτήσει πιστοποίηση, μετά το μελεκούνι της Ρόδου και το κρασοτύρι της Κω, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για την προστασία και ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί δίμηνη προθεσμία για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, η οποία έληξε στις 28 Μαΐου.

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αναμένει την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό ώστε να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις από τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη. Όπως είχε γράψει η «Ρ»,  όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώθηκε ενδιαφέρον από συλλόγους και παραγωγούς άλλων περιοχών της Ελλάδας ώστε να ενημερωθούν για τις ακριβείς ιδιότητες των φασολιών Κατταβιάς.

Αυτό θεωρείται φυσικό καθώς τα φασόλια είναι ένα δημοφιλές και προσιτό οικονομικά προϊόν και για το λόγο αυτό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Λογικό είναι λοιπόν, όσοι ήδη βρίσκονται στο εμπόριο να μη βλέπουν με καλό μάτι την είσοδο στην αγορά και άλλων παραγωγών. Όμως κάθε προϊόν είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς από την αγορά, ειδικά σε μία εποχή που αναζητείται η εξωστρέφεια και καταβάλλονται προσπάθειες να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης